2min

Tags in dit artikel

,

EA heeft laten weten dat het in het derde kwartaal van 2008 een first-person shooter op basis van het Command & Conquer universum zal lanceren. Het spel, genaamd Tiberium, zal niet om simpel schieten draaien, maar focust zich op het aansturen van diverse squads en units.

In Tiberium kruipt de speler in de huid van Forward Battle Commander Ricardo Vega. Zoals de titel van het spel doet vermoeden draait de strijd allemaal om het in de C&C wereld bekende goedje Tiberium. Uiteraard wordt er gevochten om de heerschappij over het goedje, maar de in de meest recente C&C geïntroduceerde aliens mengen zich in de strijd tussen GDI en NOD. In alle stilte bereiden de aliens hun strijd voor in een mysterieuze toren die gezien wordt als een relikwie van de derde Tiberiumoorlog.

Het is aan Vega om deze invasie te stoppen. Gelukkig hoeft hij dat niet alleen te doen, hij krijgt daarvoor de beschikking over heel wat manschappen, voertuigen en assistentie. Zo zal het mogelijk zijn om airstrikes af te roepen en het bekende ionenkannon van GDI op verzoek te laten vuren. Verder heb je als speler de controle over diverse manschappen, vliegtuigsquadrons en pantserdivisies. Ook beschik je als speler over een arsenaal aan wapens.

"Na twee jaar van voorproductie is het spannend om het spel eindelijk aan de wereld te onthullen. We hebben een hoop werk gestoken in het verder ontwikkelen van de tactische shooter, door kernpunten als commanderen, keuze en dominatie van je vijanden samen te smelten in een first-person-shooter. Een aantal wapens en apparaten zijn enorm innovatief voor een first-person game. We zijn er dan ook trots op dat we deel mogen uitmaken van dit project", aldus Chris Plummer, executive producer van EA Los Angeles.

Tiberium zal in de herfst van 2008 in de winkelschappen liggen, en beschikbaar komen op de Xbox 360, PS3 en PC. PEGI heeft het spel nog geen rating gegeven, maar we kunnen alvast wel genieten van het enige vrijgegeven screenshot.