1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nu Dell niet langer het lieverdje van de pc-industrie is, zou een kleine gadget wonderen kunnen verrichten om de harten van de consumenten terug te winnen

Het is een stormachtig jaar geweest voor het bedrijf en nu zou het een goede tijd zijn om nog een gok te wagen; de introductie van een handheld apparaat. Dit zou een smartphone kunnen zijn, een portable muziek- of videospeler die naar het internet kan verbinden om zodoende content te downloaden.

Het zou tevens de perfecte manier zijn om te laten zien dat Dell meer is dan alleen een computer fabrikant, maar echt een maker van consumenten producten. De concurrenten van Dell hebben de verandering wel gemaakt. Apple heeft de term "computer" uit z’n naam gehaald zelfs voordat de iPhone z’n intrede heeft gemaakt, en ook Hewlett-Packard heeft zich langzaam in de home-entertainment en communicatiemarkt gezet.

Er zijn al geruchten dat Dell een smartphone zou introduceren sinds Ron Garriques bij het bedrijf kwam in februari, en een Forbes artikel van vorige week heeft de geruchtenmolen weer op gang gebracht.

Er is zeker werk aan de winkel voor Dell. Het marktaandeel van HP is stijgende en Dell verliest op diverse fronten flink aan z’n concurrent uit Palo Alto. Sinds Dell z’n Axim PDA-lijn eerder dit jaar schrapte, is er geen opvolger meer gekomen en de concurrentie van de iPhone en de succesvolle iPaq-reeks van Hewlett-Packard wordt door critici goed ontvangen.