4min

Tags in dit artikel

, , , ,

Gisteren introduceerde Sony Ericsson een flink aantal nieuwe mobiele telefoons op hetzelfde tijdstip. De verschillende telefoons zijn allemaal uit de K-lijn en de Walkman-lijn.

Uit de Walkman-serie van de telefoonproducent zijn drie nieuwe telefoons aangekondigd, dit zijn de W890i, W380i en de W960i. Al deze telefoons zijn zoveel mogelijk gericht op de muziekliefhebber, vandaar dat dit ook de Walkman-lijn genoemd wordt.

W890i Walkman

De nieuwe W890i Walkman is een telefoon die standaard voorzien is van 2GB aan opslagruimte en daarnaast ook beschikt over een camera met een resolutie van 3.2 megapixel.

De telefoon is daarnaast ook voorzien van de SensMe-technologie. Met deze technologie is het mogelijk om muziek uit te zoeken die bij jouw eigen stemming op dat moment past. De technologie zoekt namelijk nummers met hetzelfde tempo, oftewel beats per minute, bij elkaar. Naast dit kan zoals gebruikelijk is bij de Walkman-serie ook de radio gebruikt worden om muziek te beluisteren.
Iets wat echter nieuw is aan deze telefoon is dat het beschikt over een mogelijkheid om liedjes te kiezen aan de hand van de album cover, dit in tegenstelling tot het kiezen van muziek per artiest of per album.

Ook is deze telefoon voorzien van HSDPA-mogelijkheden, de nieuwe variant van 3G. Deze nieuwe variant zorgt ervoor dat de gebruikt tot vier maal sneller kan internetten dan via 3G mogelijk was.

Deze telefoon zal leverbaar zijn vanaf het eerste kwartaal van 2008.

W380i Walkman

De W380i is ook een telefoon die gericht is op de muziekfanaat. Bij deze telefoon wordt dan ook standaard een geheugenkaart geleverd van 512MB, vooral met de bedoeling dat de gebruiker hier muziek op kan zetten.
Naast de mogelijkheid om muziek te luisteren kan ook op deze telefoon naar de radio geluisterd worden. Net als de W890i en vele andere Walkman-telefoons, beschikt deze telefoon over TrackID. Hiermee wordt het mogelijk om dit programma in te schakelen op het moment dat er een leuk liedje gehoord wordt op de radio, het programma zal hierna de fragmenten bekijken en zo kunnen tonen welk liedje dit is. TrackID werkt echter niet enkel op de radio, maar werkt ook bij muziek die opgenomen is bijvoorbeeld.

De W380i is daarnaast ook voorzien van knoppen aan de buitenkant voor het bedienen van de muziek en een scherm aan de bovenkant van de telefoon. Wanneer de muziekspeler ingeschakeld wordt zullen de knoppen oplichten en zal informatie over het huidige liedje te lezen zijn op het scherm aan de bovenkant van de telefoon.

Doordat muziek toch een groot onderdeel is van de Walkman-lijn hebben de ontwikkelaars er ook voor gekozen om de gebruiker de mogelijkheid te geven het licht van het scherm te laten ‘dansen’. Er is namelijk keuze uit verschillende lichteffecten, zo kan de verlichting van de telefoon gaan beweging op het ritme van de muziek.

Als laatste beschikt de telefoon ook over Gesture Control, dit is een functie waardoor de gebruiker door het maken van handbewegingen de telefoon acties kan laten uitvoeren. Zo is het mogelijk om het geluid van de telefoon te dempen door een handzwaai te maken, of kan op eenzelfde manier het geluid van de wekker gestopt worden. Uit verschillende reviews schijnt deze functie goed te werken, en juist niet te werken als de beweging met een ander voorwerp dan met je hand gemaakt wordt.

Ook deze telefoon zal vanaf het eerste kwartaal van 2008 verkrijgbaar zijn.

W960i Walkman

De W960i Walkman-telefoon is de nieuwste telefoon uit de Walkman-serie die het eerste in de winkelrekken te vinden zal zijn.
Deze telefoon beschikt over een geheugen dat maar liefst 8GB groot zal zijn. Hiernaast is de telefoon ook voorzien van een touchscreen en een 3.2 megapixel camera. Voor communicatie zal de telefoon gebruik kunnen maken van UMTS, Wi-FI en Bluetooth.

Voor een adviesverkoopprijs van 669 euro zal de telefoon vanaf december geleverd worden in de kleur vinyl black.

Sony Ericsson K660i

De K660i is een telefoon die ontwikkeld is voor het surfen op het internet. Zo heeft de navigatietoets van de telefoon de functie van muis meegekregen. Met de navigatietoets kan de gebruiker over de webpagina heen gaan, wanneer er een link of een invoerveld is zal dit duidelijk aangegeven worden.
De telefoon beschikt ook over een aantal toetsen die het gebruik maken van het internet zouden moeten vergemakkelijken. De eerste toets is de zogenaamde pan-en-zoom-toets, met deze toets kan de gebruiker inzoomen op de webpagina. Daarnaast beschikt de telefoon over een bookmark-toets, een toets waarmee de gebruiker op een snelle manier de website bij de favorieten kan opslaan. Ook missen een toets om terug te keren naar de startpagina en een toets om een adres in te typen niet.
Bij alle bovengenoemde toetsen is het echter wel zo dat deze pas actief worden op het moment dat de gebruiker het internet op gaat.

Ook deze telefoon beschikt wederom over de opvolger van 3G, namelijk de HSDPA-technologie. Deze opvolger van 3G zou snelheden moeten kunnen behalen die tot vier maal sneller zouden zijn dan het oudere 3G-netwerk.
Verder heeft Sony ook Google Maps for Mobile toegevoegd aan de telefoon. Dit is een versie van Google Maps die speciaal gemaakt is voor de mobiele telefoon. De gebruiker kan zo de plaats invullen waar hij of zij zich bevindt, en de kaart van die plaats zal getoond worden.

Wat de camera betreft beschikt deze telefoon over een 2.0 megapixel camera.
Net zoals de eerste twee telefoons, is ook deze telefoon vanaf het eerste kwartaal van 2008 verkrijgbaar.