Dell PowerMax voorzien van dual-port Intel Optane en NVMeOF

Dell EMC heeft zijn PowerMax-opslagsystemen een opfrisbeurt gegeven en deze voorzien van dual-port Intel Optane schijven en NVMeOF (over fabrics). Bovendien behoort een integratie met VMware, Ansible en Kubernetes voortaan tot de mogelijkheid.

Dell introduceerde de PowerMax-lijn een jaar geleden om zich te richten op banken, cloudserviceproviders en gezondheidszorg. Sectoren die een lage latency nodig hebben.

De nieuwe systemen zijn gevalideerd voor Dell Technologies Cloud, een architectuur en platform ontworpen om multi-cloud implementaties te overbruggen. Deze oplossing voegt systematisch bouwstenen toe voor multi-cloud implementaties, die verbinding kunnen maken met private clouds,  AWS, Google Cloud en Azure. Zo heeft Dell onder meer een VMware vRealize Orchestrator-invoegtoepassing toegevoegd om taken zoals provisioning en gegevensbescherming te automatiseren. 

Verder beschikt de lijn over vooraf gebouwde modules voor Red Hat Ansible om gegevensworkflows te beheren en is er een Container Storage Interface-plug-in. De Red Hat Ansible- en container-tools zijn beide beschikbaar op GitHub.

NVMe-verbindingen over glasvezel

Non-volatile memory express (NVMe) is inmiddels mainstream geworden en fabrikanten als bijvoorbeeld HPE en Pure Storage hebben dergelijke systemen uitgerold. Het voordeel van Dell EMC PowerMax-systemen is dat deze NVMeOF gebruiken, portfolio-breed.

Dell beweert dat de PowerMax-opslagsystemen de eerst leverbare systemen zijn met dual-port Intel Optane schijven en Storage Class Memory (SCM) voor permanente opslag. De computergigant werkt samen met Intel aan het verder ontwikkelen ervan.

Machine Learning engine

De PowerMax 2000 bestaat uit twee bricks, die geschikt zijn voor een 19-inch serverrack. De PowerMax 8000 biedt plaats aan maximaal vier bricks in een 19-inch rack. De koppeling van NVMe en Intel Optane op dual-port geeft de nieuwe PowerMax-systemen tot 15 miljoen IOPS, of beter gezegd 50 procent beter dan het vorige systeem. Ook zijn de responstijden met 50 procent afgenomen en is de bandbreedte verdubbeld.

Bovendien zijn de PowerMax-systemen voorzien van een machine learning engine, die tot 40 miljoen datasets in realtime analyseren en voorspellen. De gegevens worden op het SCM of NVMe plaatst, afhankelijk van het IO-profiel. 

 

Gerelateerd: Dell EMC introduceert nieuwe datacenterinfrastructuur