Adobe integreert Microsoft Intune met Acrobat Reader

Microsoft en Adobe werken vaker samen om hun oplossingen beter op elkaar af te stemmen. Ze doen dat andermaal met de integratie van Microsoft Intune in de mobiele apps van Adobe Acrobat Reader.

De integratie betekent dat Acrobat Reader voortaan standaard van dezelfde bescherming kan genieten als de mobiele Office 365-apps. Daarbij is het interessant om op te merken dat Intune de data op applicatieniveau beschermt. Zowel beheerde als niet-beheerde toestellen genieten dus van dezelfde security.

Intune kan bovendien detecteren of een gebruiker een bedrijfsdocument, dan wel een persoonlijke pdf aan het bewerken is. Het securitybeleid van de organisatie zal alleen worden toegepast wanneer het om een bedrijfsdocument gaat. Momenteel is die functionaliteit wel alleen nog maar in de iOS-app beschikbaar.

Einde Acrobat Reader for Intune

De integratie betekent ook het einde van de Acrobat Reader for Intune-app. Die is overbodig geworden en wordt vanaf begin december niet langer ondersteund op zowel Android als iOS.

IT-beheerders hoeven zich evenwel geen zorgen te maken, bestaande beleidsregels worden overgedragen naar de Acrobat Reader-app. Het volstaat dat gebruikers updaten naar de recentste versie. Dat is versie 19.6 of hoger op Android en versie 07.00 of hoger op iOS.

Goede vrienden

De integratie van Intune in Acrobat Reader is de zoveelste samenwerking tussen Microsoft en Adobe. Zo werd Adobe Sign vorig jaar dieper geïntegreerd in Microsoft Dynamics en Office 365, en werden de PDF-tools van het bedrijf rechtstreeks in OneDrive en SharePoint beschikbaar gemaakt.

In maart van dit jaar kondigden beide bedrijven een nauwere samenwerking aan voor hun sales- en marketingproducten onder de noemer Account Based Experience. Daarbij worden gegevens van diensten als Marketo, Microsoft Dynamics 365 for Sales en LinkedIn onderling gedeeld, zodat salesteams meer gepersonaliseerde en gerichte ervaringen kunnen bouwen.

Gerelateerd: Joint venture van Microsoft en Accenture werkt samen met Adobe