Microsoft neemt Movere over om cloudmigratie naar Azure te vereenvoudigen

Microsoft heeft aangekondigd dat het softwarebedrijf Movere overneemt voor een onbekend bedrag. De technologie van Movere zal worden gebruikt om de ervaring van klanten te verbeteren bij de migratie van hun workloads naar de cloud.

Amper twee weken nadat Microsoft de acquisitie van jClarity bekend maakte om Java-workloads op Azure te optimaliseren, doet het bedrijf opnieuw een strategische overname om zijn clouddiensten verder te verbeteren. De reus uit Redmond neemt de Amerikaanse cloudmigratiespecialist Movere onder de vleugels voor een onbekend bedrag.

“We streven ernaar onze klanten een uitgebreide ervaring te bieden voor het migreren van bestaande applicaties en infrastructuur naar Azure”, zegt Jeremy Winter, Partner Director Azure Management, in een blogpost. “Als onderdeel van die voortdurende investering zijn we verheugd het leiderschap, talent, technologie en diepgaande expertise [van Movere] te verwelkomen.”

Movere biedt een infrastructuurbeoordelingsplatform aan, waarmee bedrijven hun technologische assets kunnen inventariseren, zonder uren kwijt te zijn aan een handmatige beoordeling. De software van Movere brengt een bedrijfsnetwerk in kaart aan een snelheid van duizend servers per uur en visualiseert al die assets in een visueel overzicht voor beheerders, aangevuld met rijke informatie over het gebruik ervan.

Drempel verlagen

Dat up-to-date inzicht in servers, applicaties en gebruikers op een bedrijfsnetwerk, helpt beheerders om inefficiënties te ontdekken, die anders verborgen zouden blijven. Bovendien draagt de visibiliteit bij aan beter security.

Belangrijker voor Microsoft is dat bedrijven zo’n infrastructuurbeoordelingen ook kunnen uitvoeren als onderdeel van hun cloudmigratieproject, om te bepalen welke workloads ze naar de cloud willen verhuizen en welke beter on-premises blijven. Movere was hiervoor reeds een partner van Microsoft (alsook van AWS). Door de overname zullen de tools van het bedrijf nog beter worden geïntegreerd met Azure en wordt de drempel voor een migratie naar de cloud verlaagd.

“De innovatieve detectie- en beoordelingsmogelijkheden van Movere zullen Azure Migrate en onze geïntegreerde partneroplossingen aanvullen, waardoor migratie een eenvoudiger proces wordt voor onze klanten”, besluit Winter.