NetApp en VMware werken samen om VMware-workloads te versnellen

NetApp heeft samen met VMware een reeks producten en services ontwikkeld om VMware-workloads te versnellen. Bovendien is het voortaan mogelijk applicaties op eenvoudige wijze overal te laten werken. 

Zo hebben beide partijen onder meer de nieuwe virtuele desktopinfrastructuur (VDI)-oplossing ontwikkeld om te werken met VMware Horizon, aldus ZDnet. Dit maakte de partijen dinsdag bekend tijdens de VMworld 2019-conferentie in San Francisco. 

Focus hybride cloud-oplossingen

De storageleverancier onderstreept met deze stap zijn focus op hybrid cloud-oplossingen, dat afgelopen jaar al bleek toen het bedrijf een nieuw partnerschap met Google smeedde. Zo liet Brett Roscoe, vice president product management bij NetApp, eerder al weten dat het ‘kansen nastreeft met een cloud first strategie en richting’. Ook zou NetApp de ambitie hebben om een ‘gegevensautoriteit in een hybrid cloudwereld’ te worden.

“In de wereld van vandaag gevuld met data is snellere, eenvoudigere toegang tot applicaties en gegevens van cruciaal belang voor zakelijk succes,” aldus Roscoe.

VMware Horizon

Gebruikers krijgen met VMware Horizon via een uniforme werkruimte toegang tot virtuele desktops, applicaties en online services. De nieuwe NetApp HCI (hyperconverged infrastructuur) voor VDI met VMware Horizon 7-oplossing ondersteunt alle belangrijke VDI-oplossingen van derden. Dat stelt gebruikers in staat mogelijkheden te installeren, uit te breiden en te upgraden, terwijl ze opslag toevoegen en afzonderlijk berekenen (compute).

Het HCI-portfolio van NetApp is nu voorzien van GPU-compatibiliteit om krachtige, 3D VDI-omgevingen te versnellen. Deze toevoeging is waardevol voor werknemers die gegevensintensieve toepassingen gebruiken, zoals medische beeldvorming of CAD / CAM.

NetApp Kubernetes-service (NKS)

Tot slot ondersteunt de NetApp Kubernetes-service (NKS) nu volledig beheerde Kubernetes-service op VMware vSphere, ongeacht waar de VMware-infrastructuur wordt uitgevoerd. NetApp nam in 2018 StackPointCloud over en NKS is daar uit voortgekomen. VMware-klanten kunnen deze service gebruiken voor toepassingen zoals in-place upgrades, op rollen gebaseerde toegangscontrole (RBAC) en application lifecycle management. Verder zijn er ook multi-cloud en hybrid cloud-configuraties en de zogeheten Istio service mesh automation.

NetApp lanceerde afgelopen juli de nieuwe Kubernetes-service, die de implementatie van Kubernetes binnen een hyperconverged NetApp-infrastructuur automatiseert. Ook biedt de storageleverancier nieuwe cloudgebaseerde services op het gebied van on-premises of cloudinfrastructuur.

 

Lees ook: NetApp komt met nieuwe storage array EF600 voor analytics en HPC