Citrix behaalt Red Had OpenShift Operator-certificaat

Citrix ADC heeft het Red Hat OpenShift Operator-certificaat behaald. Het biedt IT-organisaties een nieuwe snelle, flexibele en consistente mogelijkheid om applicaties op grote schaal te ontwikkelen, testen en leveren in Kubernetes-omgevingen.

Application delivery- en loadbalancingtool Citrix ADC is voortaan gecertificeerd voor Red Hat OpenShift Operator. Het behalen van het certificaat is een eerste stap in de wens van Citrix om zijn open source-integraties verder uit te breiden. Het certificaat bouwt voort op Citrix’ Red Hat Container certificaat. Het onderstreept Citrix’ toewijding aan de opkomende technologieën van Red Hat.

Open source-integraties

“We leven in een wereld gedreven door applicaties. IT-organisaties moeten moderne omgevingen creëren, waarin ze op flexibele en ‘agile’ wijze apps kunnen leveren. Dat alles met behoud van schaalbaarheid, beveiliging en betrouwbaarheid van hun systemen. Met ons Red Hat OpenShift Operator certificaat, breiden we de mogelijkheden die onze klanten daarbij hebben uit”, constateert Mihir Maniar, vice president product management en networking bij Citrix.

Bedrijven kunnen daardoor voortaan moderne, innovatie cloudomgevingen van verschillende aanbieders gebruiken om hun overstap naar de cloud te versnellen. Bovendien zorgt de uitbreiding er ook voor dat resultaten eerder worden behaald.

Citrix ADC is een softwaregerichte oplossing voor applicatielevering en load balancing. Het is ontwikkeld om een hoogwaardige digital enterprise experience te bieden voor web-, traditionele en cloud-native applicaties. Ongeacht waar deze worden gehost. De oplossing kan on-premises worden geïmplementeerd, maar ook op alle types cloud en cloud-native platforms. Denk dan aan Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Microsoft Azure. 

Uitgebreid enterprise Kubernetes-platform

“Red Hat OpenShift is het meest uitgebreide enterprise Kubernetes-platform in de branche. Kubernetes operators zijn aantrekkelijk, omdat ze helpen bij het coderen van de menselijke operationale logica. Normaal is die vereist voor het beheren van diensten, die worden uitgevoerd als Kubernetes-native applicatie. Daarbij moeten zij het dagelijkse werk eenvoudiger maken”, zegt Julio Tapia, Executive Director, Red Hat Partner Ecosystem. Volgens hem stelt de Citrix ADC Operator ontwikkelaars en IT-afdelingen in staat om applicaties te leveren met de snelheid, veiligheid en betrouwbaarheid die moderne cloudomgevingen vereisen.

Citrix ADC’s zijn compatibel binnen de Red Hat platforms, inclusief Red Hat OpenShift. De volledige stack wordt commercieel ondersteund door Red Hat en partners. Verder is het ook mogelijk om Citrix ADC te integreren met een uitgebreide set open source- en CNCF ecosysteemtools, waaronder Prometheus, Grafana, Spinnaker, FluentD, Kibana, Open Tracing en Zipkin. 

Lees ook: Citrix maakt Managed Desktops algemeen beschikbaar