1 min

Tags in dit artikel

, ,

Op het internet is een flash-spelletje verschenen waarin de Italiaanse kerk in een kwaad daglicht wordt gezet. Het spelletje speelt in rond de vermeende pedofiliekwesties binnen de Rooms-Katholieke kerk.

Veel mensen roepen op om de flash-game te backuppen zodat wanneer de game offline moet, hij toch nog te bereiken is. Het Italiaans parlement heeft namelijk vraagtekens bij dit spelletje gezet en vraagt zich af wat ze ermee moeten doen.

In het spelletje speel je een geheimagent van de kerk, de bedoeling is dat je de priesters weerhoudt naar kleine kinderen te grijpen. Je kan dit doen door volwassenen te intimideren en agenten af te leiden. Het flashspelletje is afkomstig van het Italiaanse Molle Industria. Molle Industria is een website die zich provocerend opstelt tegen over de overheid.

Het ministerie van binnenlandse zaken had de website opdracht gegeven het spelletje te verwijderen, de game is echter alweer overgenomen door diverse andere websites, ook in het buitenland.

Ook in Nederland is het spelletje te vinden. In Amerika is er al een mirror offline gehaald, hoogstwaarschijnlijk door een telefoontje van de kerk. Het spelletje is inmiddels ook in het Engels te vinden, er wordt beweerd dat het niet alleen onzin bevat.