1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Om illegale bedrijfssoftware tegen te gaan verhoogt de Business Software Alliance (BSA) de beloning voor verklikkers van 200.000 naar 1 miljoen dollar. Op deze manier hoopt de BSA dat werknemers hun eigen bedrijf aangeven.

De BSA begon in 2005 met het geven van beloningen voor verklikkers. De BSA zet zich wereldwijd in voor softwareleveranciers als Adobe, Apple, Microsoft en Symantec, tegen het gebruik van illegale software. Sinds 2005 zijn er al honderden bedrijven aangeklaagd en heeft het de BSA al zo’n 22 miljoen dollar opgeleverd.

Er zijn echter wel wat voorwaarden verbonden aan de beloning. Er wordt alleen 1 miljoen dollar uitgekeerd als er gedetailleerde informatie gegeven wordt over bijvoorbeeld een enorme fraude in een bedrijf. Tevens moet het schikkingsbedrag meer dan 15 miljoen dollar zijn. Stel dat het schikkingsbedrag tussen de 15.000 en 100.000 dollar ligt, dan krijgt de verklikker ‘slechts’ 5000 dollar.

Deze verhoging geldt tot oktober 2007 en binnen die tijd hoopt de BSA veel bedrijven op te sporen die gebruik maken van illegale software.