3min

Tags in dit artikel

, ,

We zijn alweer bij de 24e editie van de gadget roundup 2007 beland. Dit keer wederom drie gadgets. Als eerste een laptop, die eigenlijk geen laptop is. Vervolgens een biljartkeu met laser en als laatste een tankje dat lijnen van een markeerstift kan volgen.

De 3 LCD Portable Computer

We hebben al heel wat maffe laptops gezien, maar het moet altijd gekker kunnen moet het bedrijf ACME Portable Machines hebben gedacht. Het bedrijf heeft namelijk een laptop ontwikkeld met drie LCD schermen. Nouja, een laptop kunnen we het niet echt noemen, want er zijn weinig mensen die dit apparaat op hun schoot kunnen houden. ACME noemt het dan ook eigenlijk een portable industrial pc.


Ingeklapt tors je als eigenaar een forse koffer met je mee. Als je de koffer vervolgens open doet zitten er behalve een vijftien inch scherm en een uitklapbaar toetsenbord ook nog twee extra vijftien inch LCD schermen in de koffer die aan de zijkant van het eerste LCD scherm vastgemaakt kunnen worden. Het apparaat is portable, dus het werkt ook op batterijen. Het is onduidelijk hoeveel en welke batterijen ACME in het apparaat heeft gestopt om ervoor te zorgen dat de machine langer dan meegaat dan vijf minuten, ook de specificaties zijn niet bekendgemaakt.

CueSight Laser-Sighted Billiard Cue

Hou je van biljarten en/of poolen, maar laten je vrienden je alle hoeken van de tafel zien, dan kun je overwegen om de laserkeu van CueSight aan te schaffen. Deze keu hoef je niet te krijten, maar heeft wel een laser gemonteerd in de kop. Uiteraard moet je de keu niet meenemen als je gaat spelen, want er zullen maar weinig spelers zijn die een speler met een laserkeu waarderen, maar om te oefenen is het een prima hulpmiddel, aldus de fabrikant.

De laser in de kop projecteert een + teken op de bal. Als de keu richting de bal bewogen wordt, wordt de + natuurlijk ook groter en als je hem op dezelfde plaats weet te houden dan raak je de bal precies op de plek waar je hem wilde hebben. Je kunt de keu natuurlijk ook een klein stukje kantelen of optillen, om te kijken waar de bal heengaat als je hem op een bepaalde plaats raakt. Uiteraard moet je ook inzicht in het spel hebben om te kunnen winnen, maar met de keu kun je je daar helemaal op focussen. De lasercue kost normaal 149 dollar, maar tijdelijk verkrijgbaar voor 129 dollar. De koper krijgt behalve een de lasercue ook een setje batterijen, een mooie koffer en een traditionele keukop, zodat je de keu ook als gewone keu kunt gebruiken.

Inductive Tank

Deze gadget is eigenlijk voor kinderen bedoeld, maar ook volwassenen kunnen zich er mee vermaken. De naam inductive heeft niets te maken met de natuurkundige term inductie, maar eerder met de term inductie uit de filosofie. Terug naar de tank dan, want die werkt eigenlijk heel simpel. Onder de tank zitten twee sensoren die kunnen zien wat het verschil tussen licht en donker is. Door met een markeerstift een lijn voor de tank uit te trekken kan de tank daardoor de lijn volgen. Het is dus aan te raden om de lijn op een lichte ondergrond te trekken.

Vraag blijft dan wel weer waar je dit apparaatje het beste tot zijn recht kan laten komen. Weinig ouders zullen het leuk vinden als hun kinderen met een markeerstift op hun nieuwe laminaatvloer tekenen, maar ook weinig volwassenen zullen zin hebben om een half uur te moeten boenen voor een paar minuten plezier met de tank. Voor de prijs hoef je het echter niet te laten, de inductive tank is voor 11,97 dollar verkrijgbaar.

Heb jij een gadget en wil je er wat over vertellen of gewoon over gadgets praten, kijk dan eens in ons Telefonie & Gadgets subforum. Heb je zelf een gadget waarvan je vindt dat hij in een roundup moet komen, stuur ons dan een pm. Neem ook zeker eens een kijkje op gadget.nl voor andere leuke gadgets. Tot volgende week!