Red Hat Enterprise Linux 7.7 ondersteunt hybride en multi-cloud

Red Hat heeft Red Hat Enterprise Linux (RHEL) 7.7 gelanceerd. De nieuwste versie is onder meer voorzien van ingebouwde ondersteuning voor hybrid en multi-cloud.

De belangrijkste update van RHEL 7.7 is misschien wel de ondersteuning voor de nieuwste generatie enterprise-hardware. Bovendien zijn de onlangs bekendgemaakte kwetsbaarheden van ZombieLoad verholpen, aldus ZDnet.

Bijna een derde van alle servers draait Red Hat Enterprise Linux. Het is dan ook niet vreemd dat velen hebben uitgekeken naar de release van RHEL 7.7. Zeker gezien het over stabiliteitsupdates beschikt, wat ideaal is voor bedrijven die zich nog niet aan RHEL 8 durven te verbinden.

Cloud-native

De nieuwste versie bevat volledige ondersteuning voor de gedistribueerde container-toolkit van Red Hat (buildah, podman en skopeo). Red Hat wil hiermee cloud-native-ontwikkelaars tegemoetkomen. Na het bouwen op de desktop kunnen programmeurs Red Hat Universal Base Image gebruiken om containertoepassingen in de hybride cloud te bouwen, uit te voeren en te beheren.

“Aangezien de hybride cloud zich als een voorkeursproductieomgeving voor missiekritieke workloads aanhoudt, is het handhaven van stabiliteit en consistentie in alle IT-footprints cruciaal”, zegt Stefanie Chiras, algemeen directeur van Red Hat Enterprise Linux.

Bovendien bevat RHEL 7 ook prestatieverbeteringen van de netwerkstack en is het mogelijk virtuele schakelhandelingen naar NIC-hardware te verplaatsen. In de praktijk betekent dit dat als een gebruiker virtueel schakelen en netwerkfunctievirtualisatie (NFV) gebruikt, betere netwerkprestaties te zien zijn op cloud- en containerplatforms, zoals Red Hat OpenStack Platform en Red Hat OpenShift.

Red Hat Insights

Verder kunnen 7.7-gebruikers voortaan gebruik maken van een nieuwe, voorspellende problem shooter, genaamd Red Hat Insights. Deze functie maakt gebruik van een SaaS-gebaseerde voorspellende analysebenadering om potentiële problemen in systemen op te sporen, te beoordelen en te verminderen, nog voor ze optreden.

Bovendien wordt in de nieuwste versie Red Hat Image Builder ondersteund. Hiermee kunnen eenvoudig aangepaste RHEL-systeemimages gemaakt worden voor cloud- en virtualisatieplatforms zoals Amazon Web Services (AWS), VMware vSphere en OpenStack.

RHEL 8

Toekomstige releases van RHEL 7 zullen alleen nog gaan over beveiligings- en stabiliteitsupdates. Voor wie geïnteresseerd is in nieuwe functies, biedt RHEL 8 een oplossing. Red Hat heeft daarvoor inmiddels diverse migratiehulpmiddelen beschikbaar gesteld, inclusief in-place upgrades om van RHEL 7.x naar RHEL 8 te schakelen. Overigens is RHEL 7 nog tot zeker 2024 beschikbaar.

Gerelateerd: Red Hat nu definitief in handen van IBM