1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het was te verwachten, maar nu is het dan ook daadwerkelijk gebeurd, een Amerikaans advocatenkantoor heeft Nintendo Amerika aangeklaagd vanwege de slechte Wiimote strap. De aanklacht komt drie dagen nadat Nintendo aankondigde om alle originele Wiimote straps te vervangen voor betere exemplaren.

Het kantoor, Green Welling LLP, begint een zogenaamde Class Action Lawsuit tegen Nintendo Amerika. Dat betekent dat het advocatenkantoor namens een aantal Amerikanen een zaak begint tegen Nintendo. Volgens het advocatenkantoor hebben verschillende mensen aangegeven dat de strap afbrak, ook als ze de Wiimote volgens de meegeleverde instructies gebruikten. Bij sommige mensen vloog de Wiimote daardoor uit de hand, wat in een aantal gevallen leidde tot kapotte televisies.

Volgens Green Welling heeft Nintendo nagelaten om een product te leveren dat zonder gebreken is en dat zou in strijd zijn met Nintendo’s eigen productgarantie.
Green Welling eist dat Nintendo stopt met haar oneerlijke en misleidende praktijken en het defect in de Wiimote verhelpt. Daarnaast moet Nintendo de Wiimotes die kapotgegaan zijn door de slechte strap vervangen of geld teruggeven.