Microsoft lijft BlueTalon in voor dataprivacy en -governance

Microsoft neemt voor een onbekend bedrag BlueTalon over. De specialist in dataprivacy en -governance helpt bedrijven bij het bepalen van beleid over de manier waarop werknemers toegang hebben tot hun gegevens. 

De service van BlueTalon dwingt vervolgens dat beleid in de meest populaire dataomgevingen af. Bovendien biedt het bedrijf hulpmiddelen voor het controleren van beleid en toegang. Het BlueTalon-team wordt onderdeel van de Azure Data Governance-groep binnen Microsoft, aldus TechCrunch.

Expertise

“Het intellectueel eigendom en talent verworven via BlueTalon brengt een unieke expertise op het hoogtepunt van big data, beveiliging en governance. Deze acquisitie zal ons vermogen vergroten om ondernemingen in verschillende industrieën in staat te stellen digitaal te transformeren. Maar ook om tegelijkertijd een juist gebruik van gegevens te garanderen met gecentraliseerd gegevensbeheer op schaal via Azure”, zegt Rohan Kumar, Microsofts vice-president voor Azure Data. 

Steeds meer bedrijven worden gegevensgericht, waardoor de behoefte aan gecentraliseerde toegangscontrole die op verschillende systemen werkt, alleen maar toeneemt. Een proces dat er door nieuwe gegevensprivacywetten niet eenvoudiger op wordt.

Azure Data Governance

Het team gaat nu als onderdeel van de Azure Data Governance-groep werken aan het verbeteren van de mogelijkheden van Microsoft op het gebied van gegevensprivacy en -governance. In deze breien ze voort op de hulpmiddelen voor toegangs- en besturingsbeheer voor Azure, waarover Microsoft zelf al beschikt. 

“Het Azure Data-team is zeer uniek en visionair als het gaat om gegevensbeheer. We vinden dat ze perfect bij ons passen in zowel missie als cultuur. Dus toen Microsoft ons vroeg onze krachten te bundelen, hebben we deze kans aangegrepen”, zegt Eric Tilenius, CEO van BlueTalon. Volgens de CEO heeft het bedrijf ook andere samenwerkingsmogelijkheden met verschillende hyperscale cloudproviders verkend. Microsoft zou de grootste indruk hebben achtergelaten. 

Gerelateerd: Collibra helpt bedrijven bij naleven GDPR met nieuwe tool