1 min

Tags in dit artikel

, , ,

ATI liet enige tijd geleden weten zich meer te willen richten op de markt voor chips voor handhelds. Het bedrijf voert op de markt voor grafische chips voor computers een flinke strijd met NVIDIA en daarom wilde het bedrijf zich op meer markten richten. En dat was een goede beslissing zo blijkt nu.

ATI maakte deze week bekend dat het meer dan 100 miljoen ‘cell phone media co-processors’ heeft verkocht. Deze term gebruikt ATI voor haar grafische chips voor handheld apparaten en telefoons.

Het bedrijf heeft samen met Motorola al dertig telefoons op de markt gebracht die in de prijzen zijn gevallen, terwijl concurrent NVIDIA nog maar één belangrijk model van haar chip heeft voorzien.
Daarnaast kondigde Nokia en ATI begin deze maand een samenwerking aan, waardoor ATI in deze sector niet meer lijkt te stoppen.

Grote verkopen zijn belangrijk voor ATI in deze markt, want de marges zijn enorm hoog. ATI heeft onder andere veel winst geboekt met haar chips voor de Motorola Razr V3 en de nieuwe V3i. NVIDIA zal ongetwijfeld ook mee willen doen in deze markt. Het bedrijf zal dan echter eerst een grote speler in de markt moeten strikken.