2min

Tags in dit artikel

, , ,

Microsoft heeft tijdelijk een de ontwikkelingswerkzaamheden aan een aantal delen van haar professionele grafische applicatie opgeschort, omdat het bedrijf een Windows Vista en een aantal andere tools wil afronden.

De applicatie in kwestie is Expression Graphic Designer, dat is gebaseerd op het programma Expression, waar Microsoft de beschikking over kreeg nadat het in 2003 het bedrijf Creature House opkocht.
De applicatie wordt door velen gezien als een concurrent voor Adobe’s Photoshop en Illustrator pakket, maar Microsoft wil het programma niet als stand-alone applicatie uitbrengen.

In plaats daarvan moet het programma als tool dienen voor andere applicaties in de Expression serie, zoals Interactive Designer en Web Designer.
Interactive Designer is bedoeld voor mensen die de gebruikersinterface en de layout van interactieve websites willen maken. Web Designer is puur bedoeld als programma om websites mee te maken.

Probleem is echter dat de applicaties in de Expression serie nauw met elkaar samenwerken, dus het is nutteloos om één applicatie af te ronden, terwijl de andere nog in ontwikkeling is.
Microsoft gaat daarom eerst de ontwikkeling van Web Designer afronden en wil proberen om de applicatie nog dit jaar uit te brengen. Wellicht zal Microsoft Web Designer samen met Graphic Designer in een soort van studio bundel gaan uitgeven.

Interactive Designer komt in ieder geval later dan deze twee applicaties, omdat het gebruik maakt van Microsoft’s nieuwe WinFX programmeermodel. Het bedrijf verwacht na de release van dit model nog enkele maanden nodig te hebben om Interactive Designer te testen.