2min

Tags in dit artikel

,

De gratis nieuwsbuddy van de Volkskrant is nu bèta af en is volledig functioneel. Zo kun je nog sneller op de hoogte zijn van het aller laatste nieuws.

Wie veel msn’t en chat kan vanaf nu hun hobby combineren met het weten wat er in de wereld om hen heen gebeurd. Wanneer je de nieuwskraker toevoegd aan je lijst met contactpersonen krijg je elke dag automatisch de laatste drie actuele nieuwsberichten toegestuurd.

Als het belangrijk en groot nieuws is stuurt de nieuwsbuddy direct een melding naar iedereen die zich heeft aangemeld.

Via deze dienst probeert de Volkskrant meer jong publiek enthousiast te maken voor nieuws. Je kunt via de nieuwsbuddy namelijk ook zoeken op basis van trefwoorden in het online archief van volkskrant.nl.
Dit doe je via chatten en als antwoord geeft hij nieuws- of achtergrondartikelen uit de volkskrant.

De dienst is volledig gratis, al schuilt er een addertje onder het gras. In ruil voor deze gratis dienst moet je wel toestemming geven om maximaal éénmaal per week een commercieel getinte boodschap van de nieuwsbuddy te ontvangen.

Volgens MSN is de Volkskrant met deze dienst de eerste krant ter wereld die een succelvol MSN-product op de markt brengt.

Je kunt je hier aanmelden voor de Nieuwskraker. Éénmaal je je aanmeld in msn krijg je nauwelijks tien minuten later de laatste drie koppen met opmerkelijke berichten. Dan blijft het stil tot je hem gebruikt als zoekmachine.
Enkele commando’s die je kunt opgeven zijn:

Quote:

LAATSTE NIEUWS: De drie meest recente nieuwsberichten
OPMERKELIJK NIEUWS: De drie meest recente opmerkelijke nieuwsvideo’s
ARCHIEF onderwerp: Nieuwsberichten over een ’onderwerp’ uit het archief
INSTELLINGEN: Een link naar je persoonlijke instellingen
MEER: De volgende drie resultaten van je zoekopdracht
Afmelden: Als u de Nieuwskraker uit uw buddylist wilt verwijderen