Dimension Data wordt opgeslorpt door nieuwe NTT Ltd

Het Japanse NTT richt een nieuwe bedrijfstak op met NTT Ltd. NTT Security, NTT Communications maar ook Dimension Data worden onderdeel van de nieuwe entiteit.

Het Japanse Nippon Telegraph and Telephone (NTT) richt een nieuwe entiteit op: NTT Ltd. Onder die vlag worden 28 bedrijven geïntegreerd waaronder NTT Security, NTT Communications en Dimension Data. Het nieuwe bedrijf zal wereldwijd opereren en krijgt een hoofdzetel in Londen.

Dankzij de consolidatie van verschillende ondernemingen is NTT Ltd. meteen goed voor een waarde van 11 miljard dollar. De organisatie zal 40.000 mensen tewerkstellen in 57 landen en heeft bij aanvang al meer dan 10.000 klanten. NTT Ltd. wordt zo prompt één van de grootste globale spelers op het vlak van technologie en integratie.

Globale speler

“Wanneer we de mogelijkheden van NTT Ltd. combineren met die van NTT DATA hebben we een top vijf provider van technologie en bedrijfsoplossingen met een omzet van 20 miljard dollar buiten Japan”, zegt NTT-CEO Jun Sawada. Jason Goodall wordt de CEO van het nieuwe bedrijf.

In het Midden-Oosten en Afrika blijft de merknaam Dimension Data behouden. NTT heeft daar geen aanwezigheid onder eigen naam terwijl het Dimension Data-merk er wel sterk staat, wat de beslissing verklaart. Wereldwijd is het wel de bedoeling om naar buiten te komen onder de naam LTT Ltd., wat betekent dat de Dimension Data-naam in de rest van de wereld wel zal verdwijnen.

Gerelateerd: Dimension Data focust op messaging met samenwerking Sparkcentral