2min

Tags in dit artikel

,

Mitsubishi Heavy Industries (MHI) heeft vandaag bekendgemaakt dat het Alcatel heeft gekozen voor de levering, integratie en uitrol van controle- en telecommunicatiesystemen voor onbemande treinen als onderdeel van de Dubai Metro in de Verenigde Arabische Emiraten.

De totale waarde van het contract bedraagt ruim 207 miljoen Euro. MHI maakt deel uit van het DURL consortium – DUbai Rapid Link – die verantwoordelijk is voor het ‘Dubai Light Rail Transit’-project in de gemeente.

Met het doel voor ogen om de voornaamste zakelijke- en vrijetijdsbestemming in de regio te worden, zal dit project Dubai in staat stellen de enorme fileproblematiek het hoofd te bieden. Door gebruik te maken van geavanceerde en bewezen trein-controletechnologie zal aan de behoefte van de gemeente Dubai om passagiers op een betrouwbare en efficiënte manier te verplaatsen worden voldaan. Tevens zorgt deze technologie voor realtime communicatie naar passagiers in de stations en in de wagons. Het doel van de nieuwe metro, die bestaat uit twee dienstlijnen en volgens schema in 2009 operationeel zal zijn, is om in 2015 16.000 mensen per uur per richting te vervoeren over de ‘Red Line’ en 7.400 mensen per uur per richting over de ‘Green Line’.

De gemeente Dubai zal profiteren van lage operationele kosten, lage onderhoudskosten, kostenbeheersing gedurende de levenscyclus en van de bewezen technologie voor onbemande treinstellen, inherent aan Alcatel’s SelTrac* technologie. De controleoplossing integreert ‘bewegen-blokkeren’-technologie die de behoefte aan signalen op het spoor wegneemt terwijl er toch in een veilige, beperkte onderlinge afstand tussen twee kortere treinen voorzien kan worden. Hierdoor kunnen treinen vaker op de stations stoppen en wordt de dienstregeling geoptimaliseerd.

Alcatel’s geïntegreerde NetTrac centrale controlesysteem bevorderd de flexibiliteit van de operator om treinen toe te voegen of te schrappen om problemen te voorkomen. Alcatel zal door de levering van het SelTrac S40 treincontrolesysteem een volledig geautomatiseerde dienst leveren zoals reeds bewezen in grote steden als New York, Hong Kong, Vancouver, Ankara en Kuala Lumpur in de afgelopen 20 jaar.