1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Het IAB-bestuur heeft besloten om Tribal Internet Solutions en Checkit per 1-8-2005 voor een periode van 6 maanden te schorsen als lid van IAB Nederland.

Na onderzoek heeft het IAB-bestuur geconstateerd dat beide bedrijven bij het zoekmachine optimalisatieproces gebruik hebben gemaakt van technieken die niet in overeenstemming zijn met de zoekmachine gedragscodes van IAB Nederland, die door IAB Nederland en zijn leden zijn opgesteld.

IAB Voorzitter Igor Beuker geeft aan: “Bij het opstellen van deze gedragscodes met de IAB leden zelf, is destijds nog eens zeer duidelijk benadrukt dat ethiek bepalend is, om te vermijden dat er oeverloze technische discussies zouden ontstaan. Verder betreurt IAB dat deze maatregel nodig is."

Bij zijn overweging heeft het IAB-bestuur alle verschillende belangen tegen elkaar afgezet: de belangen van adverteerders en marketeers in Nederland, het belang van de online marketing industrie, het belang van alle IAB-leden, het belang en de geloofwaardigheid van IAB Nederland en het belang van Tribal en Checkit.

Het IAB verwacht per 1-2-2006 de schorsing weer op te kunnen heffen. IAB Nederland heeft beide leden vorige week schriftelijk van deze beslissing op de hoogte gesteld en daarna alle leden van IAB Nederland.