GitHub neemt samenwerkingstools-specialist Pull Panda over

Microsoft’s GitHub heeft voor een onbekend bedrag Pull Panda overgenomen. De startup ontwikkelde een drietal tools die een belangrijk aspect van ontwikkelingsprojecten vereenvoudigen, namelijk die van codebeoordelingen. De tools richten zich op samenwerking tussen softwareteams.

Ontwikkelaars vragen elkaar onderling alvorens een uitbreiding van een productie vrij te geven, deze na te lopen op eventuele problemen. De efficiëntie waarmee softwareteams deze beoordelingen uitvoeren, heeft rechtstreeks invloed op de snelheid waarmee een project wordt voltooid, aldus Silicon Angle.

Pull Assigner, Pull Remainders en  Pull Analytics

Om een project te vereenvoudigen ontwikkelde Pull Panda een drietal tools: Pull Assigner, Pull Reminders en  Pull Analytics. GitHub heeft deze drie hulpprogramma’s inmiddels samengevoegd in één app en gratis ter beschikking gesteld op de GitHub Marketplace. In de toekomst zijn er plannen om de functies van de producten rechtstreeks in het codehostingplatform te integreren.

Pull Assigner verdeelt evaluatievragen gelijkmatig onder de leden van een team, zodat ontwikkelaars zichzelf niet overbelasten. Pull Reminders meldt gebruikers wanneer ze worden uitgenodigd om de code van een collega te doorlopen, een melding die gedaan wordt via Slack. Daarnaast geeft Pull Analytics teamleiders inzicht in hoe snel recensies worden voltooid, samen met gerelateerde informatie zoals succespercentages.

Abi Noda

Pull Panda werd achttien maanden geleden opgericht door Abi Noda, die volgens de LinkedIn-pagina ook meteen de enige werknemer van de startup zou zijn. Inmiddels zouden meer dan 1.000 bedrijven gebruik maken van de oplossingen van het 1-koppige bedrijf. Zo maken onder meer WeWork Companies, Pivotal Software en Instacart gebruik van Pull Panda’s producten om te helpen bij het beheer van processen.

Dependabot

Pull Panda is de tweede acquisitie van GitHub sinds het bedrijf afgelopen jaar werd overgenomen door Microsoft. Eerder nam GitHUb Dependabot al over, wiens naamgevingsapplicatie ontwikkelaars waarschuwt voor softwarekwetsbaarheden in hun software. De oplossing is na de deal geïntegreerd in de interface van het GitHub platform. Er zouden ook plannen zijn om de functieset van Pull Panda direct beschikbaar te maken op het platform. Tot die tijd kan iedereen gratis van de voordelen genieten. 

Lees ook: GitHub introduceert betalende optie om favoriete bijdragen te sponsoren