Microsoft en Apple lanceren nieuwe iCloud-app voor Windows 10

Apple en Microsoft hebben de krachten gebundeld om een verbeterde iCloud-app te lanceren voor Windows 10. De gloednieuwe applicatie kan je vanaf vandaag terugvinden in de Microsoft Store en is enkel beschikbaar voor Windows 10.

De iCloud-applicatie zal dezelfde On-Demand-technologie gebruiken als OneDrive. Gebruikers kunnen zo heel eenvoudig toegang krijgen tot foto’s, video’s, mail, kalender en bestanden op hun Windows 10-pc. De Windows-app is een zeldzame samenwerking tussen beide technologiegiganten.

Wie vandaag iCloud op Windows gebruikt, zal bijzonder tevreden zijn met de nieuwe applicatie. De oude versie van iCloud op Windows was niet geweldig en het belemmerde zelfs de Windows 10 Oktober 2018 Update omdat er problemen waren met de software.

 

icloud

 

Hoewel Apple uiteindelijk daarvoor een patch heeft uitgerold, klagen gebruikers tot vandaag nog dat de toepassing slecht synchroniseert samen met enkele andere problemen.  Door nu all-in te gaan met een nieuwe app in samenwerking met Microsoft moeten al die problemen verholpen zijn.

De nieuwe iCloud-applicatie kan je vanaf vandaag downloaden in de Microsoft Store. Enige vereiste om de iCloud-app te downloaden is een Microsoft-account.

Gerelateerd: Nieuwe Windows 10-update maakt iCloud onbruikbaar