3min

Tags in dit artikel

Inleiding

Intro


Fuel speelt zich af in een post apocalyptisch Amerika, geteisterd door het broeikaseffect. Jij bent één van de vele coureurs die blijkbaar maar één dagelijkse bezigheid hebben: racen voor Fuel. Fuel is natuurlijk brandstof, en deze schijnt zo schaars te zijn dat er voor geraced moet worden. Dit doe je niet over afgesloten circuits met de nieuwste bolides, maar met off-road voertuigen over ruig terrein vol kuilen, heuvels, bergen, rivieren en zandweggetjes.
Vanuit een aantal basiskampen verspreid over de gigantisch grote spelwereld zul je races kunnen starten en je weg kunnen banen door de wereld van Fuel.


Gamemodes


Deze races verschillen in lengte, moeilijkheid en soort. Zo zijn er normale races, die je op drie moeilijkheidsgraden kan spelen. Vanzelfsprekend levert een hogere moeilijkheidgraad meer Fuel op dan een lagere. Deze races variëren van een aantal rondjes rijden, zo snel mogelijk van punt A naar B op de kaart rijden (de ene keer via checkpoints, de andere keer niet) of racen tegen de klok om binnen een bepaalde tijd het parcours af te leggen. Er zijn een flink aantal verschillende gamemodes aanwezig. Naast de normale races zijn er ook Challenges, dit zijn moeilijkere races die je met een specifiek voertuig moet volbrengen, dit kan dus een slechter voertuig zijn dan je tegenstanders, of je krijgt heel weinig tijd om een bepaald punt te bereiken.


Voertuigen


Er zitten vele tientallen voertuigen in het spel. Denk hierbij o.a. aan motoren, monstertrucks, buggies, quads en vrachtwagens. Elk voertuig heeft zijn eigen plus- en minpunten, zo is het ene voertuig heel goed om op asfalt te racen, maar slecht om off-road mee te gaan, of andersom natuurlijk. Een ander voertuig is misschien weer heel stevig en robuust, maar wel wat minder snel dan de rest.
De verschillende soorten voertuigen hebben ook allemaal hun eigen besturing. Quads en motoren reageren meestal erg direct op je handelingen, terwijl monstertrucks of vrachtwagens wat trager aanvoelen. Je begint het spel met een klein aantal voertuigen, en je kunt door middel van je verdiende Fuel meer voertuigen kopen. Hoe verder je in het spel komt, hoe meer voertuigen er beschikbaar zullen zijn, de beste voertuigen zijn natuurlijk niet vanaf het begin al beschikbaar.

Unlockables & Fuel


Op de kaart kunt je ook vrij rondrijden om Challenges te vinden, nieuwe bestickering voor de auto’s vrij te spelen of zogenaamde Vista-points bezoeken, waar je prachtige uitzichten hebt.
Helaas moet je hier vaak erg ver voor rijden, en de afstanden in het spel zijn niet misselijk. Om je een indruk te geven: van het ene kamp naar de andere rijden kost vaak minimaal een half uur van je tijd! Gelukkig kan je ook direct naar het kamp toe zonder te rijden, maar dan heb je in ieder geval een beetje een idee hoe groot de wereld is.
Fuel is overigens een totaal inwisselbare betaaleenheid in het spel, je kunt er alleen maar voertuigen mee kopen, en op een gegeven moment heb je zoveel Fuel verzameld dat je niet eens meer weet hoeveel je hebt, want je kunt elk voertuig dan wel kopen. Een gemiste kans, ze hadden meer moeten doen met deze beloning.

Table of contents