Microsoft demonstreert nieuwe functies in Enterprise OneDrive

OneDrive krijgt nieuwe preview- en synchronisatiefuncties. Dat kondigt Microsoft aan tijdens zijn Sharepoint-conferentie.

Ontwerpers die vertrouwen op OneDrive, kunnen voortaan genieten van previews van AutoCad DWG-bestanden. De bijhorende webapp van AudoDesk wordt bovendien met een enkele klik geïntegreerd. De functionaliteit past in een bredere push naar 3D-ondersteuning. Het wordt immers mogelijk om 3D-modellen in 360° te previewen. De onedrive-functionaliteit holt zo functies die Microsoft met zijn creators-updates voor Windows introduceerde achterna.

Delen

De softwaregigant introduceert ook algemenere verbeteringen. Zo is het voortaan mogelijk om snel een samenvattend kaartje van een bestand op te roepen. Daar zie je essentiële informatie zoals het onderwerp of de leestijd in het geval van Woddocumenten. Ook maakt OneDrive suggesties om het bestand in kwestie met collega’s te delen.

Gaat het om een Powerpoint-presentatie, dan kan je bovendien een stuk gerichter delen en collega’s meteen een link naar een precieze slide sturen. Naar analogie met Google Drive kan je voortaan snel opzoeken wie zaken met jou gedeeld heeft. Verder verbetert de integratie met teams. Deel een bestand uit OneDrive via Microsofts Slack-concurrent en de app zal er een mooie preview van maken. Vanuit Outlook kan je dan weer bestandslinks delen en daar meteen lees- of bewerk-toestemmingen aan koppelen.

In ontwikkeling

Het lijkt de ambitie van Microsoft om de professionele versie van OneDrive meer in één lijn te brengen met Sharepoint. De aangekondigde nieuwigheden zijn voor een groot deel nog in ontwikkeling volgens OnMSFT. Het zal met andere woorden nog even duren voor je al het bovenvermelde ook effectief ziet verschijnen in jouw OneDrive.