Google Kubernetes Engine krijgt Windows-ondersteuning en gerichte updatekanalen

Google Kubernetes Engine wordt flexibeler met de introductie van release-kanalen op maat van je organisatie, en ondersteuning voor Windows.

Google maakt de Kubernetes Engine flexibeler. Google Kubernetes Engine (GKE) is een kant en klare gemanagede Kubernetes-omgeving waar organisaties op kunnen intekenen voor eenvoudig containermanagement. Op KubeCon en CloudNativeCon in Barcelona kondigt Google enkele toevoegingen aan de dienst aan.

Snel of stabiel

Het meest in het oog springt de introductie van GKE Release Channels. Vanaf deze maand krijgen gebruikers de mogelijkheid om eenvoudig een release te kiezen die het best aansluit bij hun noden. Updates komen er voortaan in drie snelheden: ‘Rapid’, Regular’ en ‘Stable’. De namen suggereren al dat ieder kanaal een verschillende focus heeft. Rapid krijgt het snelst nieuwe Kubernetes-functies, Stable focust dan weer op stabiliteit eerder dan nieuwe functies.

Windows-containers

In het Rapid-kanaal introduceert Google meteen GKE versie 1.14. Die versie laat ontwikkelaars toe om te experimenteren met Windows-containers. De ondersteuning van Windows Server Containers is beschikbaar vanaf juni.

Tot slot kondigt Google op de conferentie aan dat Stackdriver Kubernetes Monitoring voortaan breed beschikbaar is. Die tool visualiseert telemetrie, en zit standaard geïntegreerd in GKE. Wie niet intekent op de gemanagede versie van Google, kan de tool ook integreren in zijn eigen Kubernetes-omgeving.