Basware SmartOrders verstuurt pdf-facturen per e-mail

Basware lanceert SmartOrders, waarmee afnemers elektronische inkooporders naar leveranciers kunnen sturen. De nieuwe service moet de samenwerking tussen afnemer en leverancier in het inkoopproces via actiegerichte e-mails bevorderen.

SmartOrders stelt afnemers in staat om inkooporders (PO’s) in pdf-formaat met behulp van actiegerichte e-mails naar leveranciers te verzenden.

“Inkooporders worden nog steeds uitgewisseld tussen afnemers en leveranciers in verschillende formaten, waaronder e-mail, fax of telefoon. Deze moeten vervolgens handmatig ingevoerd en verwerkt worden. Dit leidt tot hogere kosten en inefficiënties aan beide zijden. Met de nieuwe SmartOrders-service kunnen klanten vervelende papieren en handmatige processen elimineren”, aldus Dany De Budt, Country Manager België en Nederland voor Basware.

Leveranciers hoeven zich niet te registreren of aan te melden om gebruik te kunnen maken van deze dienst. Bovendien hebben ze de mogelijkheid om antwoorden te verzenden en de PO’s om te zetten in facturen. Dit maakt verdere automatisering van het proces mogelijk, wat weer leidt tot kostenbesparingen, efficiëntieverhoging, zichtbaarheid, controle en betere datakwaliteit.

e-Orders for Buyers

SmartOrders is onderdeel van de dienst e-Orders for Buyers van Basware. Een uitgebreide service, die afnemers in staat stelt elektronische PO’s op verschillende manieren naar hun leveranciers te sturen. Dit kan via de Basware Portal, het netwerk, EDI, en nu dus ook in pdf-formaat per e-mail.

Basware omschrijft e-Orders for Buyers als eenvoudig en schaalbaar. Daarbij biedt het een aantal verschillende voordelen op het gebied van onder meer kostenbesparing, gezien papier en handmatige processen niet langer nodig zijn.

Ook is er sprake van verbeterde efficiëntie door de automatisering van de communicatie tussen afnemers en leveranciers en is er verbeterde zichtbaarheid en controle over PO’s. Verder biedt de service ook nog verbeterde gegevenskwaliteit en nauwkeurigheid, iets wat weer resulteert in minder verkeerde leveringen.

Gerelateerd: E-facturatie: na digitaliseren komt automatiseren