1 min

Tags in dit artikel

,

Corel brengt weer een nieuwe WordPerfect uit. Met deze WordPerfect 12 proberen zij te concurreren met Microsoft Office. De argumenten die zij daarbij gebruiken, zijn de vernieuwde applicaties en voornamelijk de prijs. Er is echter 1 nadeel, WordPerfect heeft geen vervanger voor Outlook.

Microsoft Office bezit met een grote voorsprong het meeste marktaandeel. Dat is niet onterecht vindt Corel. Dat ligt aan de compatibiliteit van MS Office. WordPerfect bezit daarom dan ook een compatibiliteitsmodus. Die zorgt ervoor dat de Corel-software sterk op Office lijkt en dat er automatisch MS-bestanden gecreëerd worden. Het lijkt erop alsof het de omgekeerde wereld is. Eerst was WordPerfect de marktleider en toen maakte Office ook zoiets.

Samen met Sun StarOffice 7 en OpenOffice.org 1.1 wil WordPerfect 12, weerstand bieden tegen Office 2003. Er is alleen 1 groot probleem. WordPerfect wordt niet bij nieuwe computers geleverd, alleen bij sommige Dell-systemen.

WordPerfect zal niet uitkomen in het Nederlands. Hij is wel verkrijgbaar in Engels, Frans, Portugees en Spaans. Het pakket bevat een tekstverwerker, een rekenblad en een presentatie programma. De Linux versie bestaat niet meer.