VMware neemt specialist in applicatie-packaging Bitnami over

VMware lijft het applicatie-packagingbedrijf Bitnami voor een onbekend bedrag in. Door de overname kan VMware meer dan 130 populaire softwarepakketten in verschillende formats leveren, zoals Docker-containers en virtuele machines, aldus Techcrunch.

Bitnami biedt volgens VMware de grootste catalogus van click-to-deploy-applicaties en development stacks voor grote cloud- en Kubernetes-omgevingen. De overname stelt VMware-klanten in staat om eenvoudig applicatie-packages op eender welke cloud uit te rollen in het meest geschikte formaat.

Verder helpt Bitnami bij de uitbreiding van bestaande inspanningen van VMware om een gecureerde marktplaats voor applicaties, ontwikkelomgevingen en infrastructuur aan te bieden.

Winstgevend

Sinds de oprichting in 2011 is Bitnami naar eigen zeggen winstgevend geweest. De afgelopen jaren wist het bedrijf ruim 1,1 miljoen dollar op te halen. Bitnami hoopt dat de overname door het grotere VMware helpt om het platform sneller uit te bouwen.

Voor bestaande klanten verandert er weinig. Bitnami blijft de applicatiecatalogus gewoon ontwikkelen. Bovendien wordt deze op alle ondersteunde platforms onderhouden en is er sprake van uitbreiding naar andere platforms. Voor bedrijven die de oplossing in productie gebruiken, brengt de overname nieuwe mogelijkheden met zich mee.

Volgens Holger Mueller, analist bij Constellation Research, past de overname bij de algehele strategie van VMware. “Ondernemingen willen eenvoudige en snelle manieren om pakkettoepassingen te implementeren en providers zoals Bitnami nemen de complexiteit uit dit proces. Dit is dus een belangrijke investering voor VMware. Het bedrijf wil zichzelf niet alleen positioneren als de vertrouwde leverancier voor virtualisatie in de hybride cloud, maar ook als vertrouwde leverancier van applicatielevering”, aldus de analist.

Gerelateerd: Dell EMC introduceert nieuwe datacenterinfrastructuur