Atos lanceert centrale veiligheidskluis voor cloudlogins

Cloudspecialist Atos lanceert vandaag een centrale veiligheidskluis gebaseerd op zijn eigen Evidian software. Hiermee kunnen organisaties de controle houden over alle werknemers die toegang nodig hebben tot zakelijke systemen.

Volgens een onderzoek van McAfee gebruikt een gemiddelde werknemer actief 36 clouddiensten. Denk daarbij aan samenwerkingstools, file-sharing, content-sharing en diverse andere toepassingen die de IT-omgeving behoorlijk complex kunnen maken om te beheren.

Atos heeft nu een Identity and Access Management-tool (IAM) klaar waar bedrijven een centrale kluis kunnen aanmaken waar alle werknemers en bijhorende rechten worden gebundeld. Op deze manier moeten gebruikers maar één enkele login onthouden om in te loggen in diverse multicloud en on-premises omgevingen.

Cloudmigratie

Dankzij deze verhoogde veiligheid kunnen bedrijven meer controle uitoefenen over de digitale identiteiten in plaats van rekening te houden met tientallen cloudproviders. IT-admins kunnen in de tool eenvoudig nieuwe regels toevoegen, compliance rapporten opstellen en snel reageren wanneer er veiligheidsproblemen zijn.

De IAM-tool zit geïntegreerd in het cloudplatform van Atos en vereenvoudigt de complexiteit rond management policies wanneer je van cloudprovider wisselt. De tool automatiseert SaaS-applicaties en beheert die kostenefficiënt door altijd te kijken naar actieve systemen. Zo worden slapende accounts direct herkend, met een kostenbesparing als gevolg.

Gerelateerd: Atos: ‘Cloudadoptie in België groeit 12 procent sneller dan EU in 2019’