Atos: ‘Cloudadoptie in België groeit 12 procent sneller dan EU in 2019’

Tijdens de presentatie van de digitale visie van Atos claimt het bedrijf dat de cloudadoptie binnen België met 50 procent zal stijgen. Hiermee zitten we 12 procent boven het Europese gemiddelde. De belangrijkste reden is de trage adoptiegraad in België, die nu stilaan op stoom komt.

De focus van Atos Belgium is volgens country manager Antoine Kerrinckx duidelijk cloud. “De cloudificatie gaat verder dan alleen infrastructuur. Je moet ook kijken naar management, security, apps en alles eromheen. Cloud is een transformatie die je niet gewoon de kop kan indrukken.”

Hij verwacht dat België sterker zal groeien dan het Europese gemiddelde omdat we ook nog niet zo ver staan als de andere landen. De voorzichtige aanpak van de Belgen zorgt ervoor dat we nu pas in een stroomversnelling komen op vlak van cloudadoptie. Kerrinckx voelt dat het momentum nu is.

Digitale visie

Het op elkaar afstemmen van de technische vereisten en de zakelijke ambities is cruciaal voor elke overstap naar de cloud. Kerrinckx “Dit maakt cloudificatie net zo uniek: elk bedrijf heeft zijn eigen prioriteiten en strategische focus en moet zijn technologische roadmap hieraan aanpassen. ‘One size fits all’ is hier niet van toepassing.”

 

Beltug prioriteiten 2018
Bron: Beltug

Uit een onderzoek van Beltug vorig jaar blijkt dat de strategie rond digitale architectuur de absolute topprioriteit is bij 29,8 procent van de 245 ondervraagde ICT decision makers. Er is veel vraag naar cloudtransformatie.

Om daar een wegwijzer in te maken, heeft Atos een digitale visie gepubliceerd waarin het experts van onder andere Whitelane, FEB, Beltug, PWC, Google Cloud, Microsoft en VDAB aan het woord laat over (hun) cloudtransformatie. “Het is de eerste keer dat Atos zo’n digitale visie deelt buiten de UK,” meldt Kerrinckx trots. Hij hoopt dat het als katalysator dient voor diepgaandere gesprekken.

Gerelateerd: Atos laat kwantumprogramma’s van de toekomst testen