Salesforce maakt Einstein Analytics voor financiële diensten algemeen beschikbaar

Salesforce heeft Einstein Analytics for Financial Services algemeen beschikbaar gemaakt. De CRM-specialist wil hiermee klanten helpen beter gebruik te maken van hun data, met behulp van artificiële intelligentie (AI). 

De nieuwe oplossing is een add-on voor Financial Services Cloud. Het is met name gericht op vermogensadviseurs, retailbankiers en managers in de financiële sector. Het stelt hen in staat snel en eenvoudig toegang te krijgen tot aangepaste, datagedreven inzichten over klanten. Iets dat zich vertaalt in verbeterde en een meer persoonlijke klantervaring.  

Op maat gemaakt

“We brengen intelligentie naar elke klantinteractie en bouwen producten die de taal van de financiële dienstverlening spreken. Gebruikers krijgen een op maat gemaakte analytische benadering met de flexibiliteit van ons krachtige platform”, zegt Ketan Karkhanis, algemeen directeur van Salesforce Einstein Analytics, in een reactie aan Cloud Pro.

Door de snelheid, het gebruiksgemak en verbeterde intelligentie zorgt Einstein Analytics ervoor dat gebruikers niet achterlopen als er nieuwkomers in het snel evoluerende sectorlandschap opduiken, zoals fintech-bedrijven. 

Kernpunten

Einstein Analytics richt zich met name op AI-aangedreven bruikbare inzichten, industriële dashboards als standaard, analyseren van gegevens uit externe bronnen en regelgeving in verband met de standaard industrieregulering.

Zo biedt de AI professionals in de financiële dienstverlening voorspellende richtlijnen. Het gaat in deze om een aantal elementen, waaronder manieren om klantenbehoud te stimuleren. Bovendien zijn de dashboards geschikt voor het verzamelen van gegevens over de financiële doelen en activiteiten van klanten. De belangrijkste kansen kunnen op deze manier worden geïdentificeerd.

Door gegevens uit externe bronnen beter te analyseren, ontstaat een holistisch beeld van de behoeften en vereisten van klanten. Met het oog op industrieregulering worden alle gegevens door Einstein Analytics gehost in een vertrouwd, beveiligd en compatibel cloudgebaseerd platform. Deze is voorzien van krachtige ingebouwde audit-, privacy-, rapportage- en beveiligingshulpmiddelen.

Gerelateerd: Salesforce voegt nieuwe AI-functies toe aan de Service Cloud