LG 24CK550W introduceert thin client in zakelijke monitor

De LG 24CK550W is een 24 inchmonitor die Windows 10 IoT Enterprise draait en klaar is voor VMware, Citrix en Microsoft Remote Desktop. De monitor ondersteunt een extra 4K-monitor en biedt eenvoudiger apparaat beheer met een meegeleverde managementconsole.

LG integreert een thin client in een 24 inchmonitor voor zakelijke toepassingen. De 24CK550W heeft een Full HD IPS-paneel aan boord en biedt ondersteuning voor een extra 4K-monitor indien gewenst. Binnenin zit een AMD Pairie Falcon-chip met 4 GB DDR4, 32 GB opslag en twee M.2-uitbreidingssloten.

De LG 24CK550W heeft VMware View, Citrix Receiver en Microsoft Remote Desktop al vooraf geïnstalleerd zodat je direct met de monitor aan de slag kan. De flexibele voet laat toe om het scherm te draaien en is in hoogste verstelbaar.

Managementconsole

Om meerdere thin clients beter te beheren, voorziet LG een managementconsole onder de noemer Fusion UDM Professional. De VXL-software wordt gebruikt voor LG cloud-apparaten. Zo kan de IT-beheerder elk apparaat in de IT-infrastructuur beheren vanaf één centrale plaats.

De LG 24CK550W is voorzien van een gigabit netwerkaansluiting, maar heeft ook een Intel Dual Band Wireless-AC 3168-chip aan boord voor 1 x 1 wifi ac. Tegelijk biedt deze chip ook ondersteuning voor Bluetooth 4.0. De netwerkaansluiting biedt ondersteuning voor Wake on LAN.

LG benadrukt dat dit systeem geen ventilator aan boord heeft en dus fluisterstil is. Het verhoogt de levensduur van de LG 24CK550W en zorgt voor een lager stroomverbruik en minder warmte.

Deze monitor is bij gespecialiseerde winkels verkrijgbaar aan 660 euro excl. BTW en is vandaag verkrijgbaar.

Gerelateerd: Waarom is een thin client veiliger dan een desktop?