Waarom is een thin client veiliger dan een desktop?

Vandaag kiezen heel wat bedrijven voor een klassieke desktop pc omdat ze altijd al zo hebben gewerkt. Het is zeker geen foute keuze, maar op vlak van security is een thin client een veiligere keuze.

Klassieke desktops worden vandaag wel eens fat clients genoemd. Ze bevatten alles wat een computer nodig heeft en werkt plug-and-play. Eens de Windows- of Linux-configuratie achter de rug is, kan je ermee aan de slag.

Met een thin client verplaats je alle configuratiewerk naar een centrale server die genoeg rekenkracht heeft om meerdere pc’s te voeden. Dankzij virtuele machines heb je niet langer een klassieke desktop nodig maar volstaat licht systeem en een netwerkaansluiting.

Rekenkracht

Een thin client van LG heeft Windows 10 IoT aan boord en kan niet worden gebruikt als klassieke Windows-pc. Het enige wat mogelijk is, is een verbinding leggen met virtual machine (VM) software zoals bijvoorbeeld VMWare en Citrix. Eens die connectie is gelegd, werk je op een thin client zoals je op een traditionele pc werkt.

Het grote voordeel van dit systeem is dat er geen overbodige rekenkracht meer is. Elk systeem kan naar wens worden geconfigureerd op de server en extra rekenkracht bijschakelen kan altijd. Bovendien staat er geen data meer op de thin client maar wel op de server.

Daarnaast is er ook nog het ecologische aspect. De gemiddelde levensduur voor een klassieke pc is ongeveer vier jaar terwijl een thin client zeven jaar overleeft. Thin Clients zijn bovendien een pak koeler, zijn bijgevolg stiller en verbruiken minder energie.

Wil je meer weten over thin clients van LG? Registreer je dan op deze whitepaper:

Waarom heb jij een thin client nodig?

Voor meer informatie kan je een informatieve whitepaper downloaden.

Waarop wil je graag een GRATIS abonnement?