1 min

Tags in dit artikel

,

Elektronicafabrikant Philips heeft vandaag voor het eerst een zogenoemde ‘smart display’ aan de Europese pers getoond. De afneembare, via een draadloze netwerkverbinding aan een pc gekoppelde monitor werkt volgens de Mira-technologie van Microsoft. De Mira houdt het midden tussen een pc, een organizer en een afstandsbediening. Het apparaat werkt alleen in combinatie met een pc die onder Windows XP Professional draait.

Op de Consumer Electronics Show die begin januari in Las Vegas werd gehouden presenteerden verschillende elektronicafabrikanten reeds hun visie op de slimme monitor. Onder meer Philips, ViewSonic en Samsung zullen de draadloze apparaten gaan leveren. Die van ViewSonic zullen binnenkort leverbaar zijn. Philips en Samsung volgen naar verluid later dit jaar.

De Mira mag niet worden verward met de tablet-pc. Dat is een soort laptop (of misschien wet beter: een grote PDA) zonder toetsenbord, maar met de functionaliteit van een volwaardige pc. Van dit type computer bestaan al diverse prototypes.