2min

Tags in dit artikel

,

Let’s Play!

Gameplay


ProTee Play 2009 (vanaf nu PTP) is een golfgame. Dat is de bedoeling en dat houdt dus ook in dat ik het als spel beoordeel en niet als simulatie. Omdat ik zelf nog nooit gegolfd heb vormt dit direct een probleem, er zit een trainingsmodus in het spel, maar daar schiet je niet veel mee op omdat het blijft bij zonder hulp een balletje slaan. Je wordt dus zonder instructies wordt je direct in het diepe gegooid.

Met behulp van de korte instructie in de handleiding begin ik met golfen. Er zijn verschillende manieren waarop je kunt slaan, door middel van klikken (een swingmeter gebruiken), of door je muis te schuiven. Ik koos voor het laatste, wat voor mij het beste werkte, mede doordat de swingmeter onduidelijk is en in het boekje maar heel kort uitgelegd wordt. Het slaan met de muis is best leuk, je bepaalt de snelheid zelf door sneller of langzamer te schuiven. Eventueel kun je ook nog effect meegeven door je muis schuin te schuiven. Het slaan voelt best goed aan en komt realistisch over.


Helaas mist er naast een trainingsmodus ook een soort kampioenschapmodus, waardoor je veroordeeld bent tot het alleen spelen, online spelen (tot 8 man) of tegen de CPU spelen. Je kunt wel je eigen personage aanmaken, dit blijft echter wel beperkt. Je kunt een man of vrouw kiezen, waarna je een uiterlijk kiest (blond, brunette, zwart, Aziatisch, Afrikaans, Europees) en een van de drie beschikbare outfits. Er zitten geen bestaande golfers in die je zou kunnen kiezen en alle golfers in het spel spelen op hetzelfde niveau, jouw golfer zal dus in de basis niet beter of slechter zijn dan die van een ander.

Realisme


Dit spel is niet echt geschikt voor de doorsnee gamer, die speelt liever Mario Golf of een andere golfgame (bijvoorbeeld Tiger Woods). Dit is geen game meer, maar meer een simulatie en is bedoeld voor mensen die al enige ervaring hebben met golfen. Toch ben ik van mening dat er minimaal een trainingsmodus in had moeten zitten waarin je de basis van golf uitgelegd krijgt. Je hebt de keuze uit alle soorten clubs (putters, irons, drivers, woods etc.), maar ook hier was enige uitleg wenselijk geweest.

Tijdens het spelen op een van de twintig echt bestaande banen (o.a. Le Fontainebleau, Heron Point, Kungsangen King Course) moet je rekening houden met de weersomstandigheden, de ondergrond waar je bal op ligt en de windrichting en snelheid.

Table of contents