Pure Storage rolt hyperscale AI-systemen uit met Nvidia en Cisco

Pure Storage heeft twee nieuwe systemen aangekondigd ter ondersteuning van AI-workloads. Enerzijds wordt het AIRI-platform in samenwerking met Nvidia verder uitgebreid. Anderzijds wordt samen met Nvidia en Cisco de nieuwe FlashStack for AI uitgerold.

Storage-specialisten slaan steeds meer de handen in elkaar met Nvidia voor de ontwikkeling van hyperscale systemen die geschikt zijn voor machine learning en AI-workloads. Vorige week onthulde ook Dell EMC zijn referentieplatform op basis van de DGX-1 en Isilon-opslag. Dar is een goede reden voor: de meeste AI-installaties werden tot nog toe on-premises geïnstalleerd.

Dat weet ook Brian Schwarz, vice-president product management bij Pure. “De klanten hebben in de cloud geëxperimenteerd en zijn daarna op het punt aangekomen dat ze weten dat het jaar na jaar gaat draaien en dat het strategisch is. De belangrijkste reden dat mensen on-premises kiezen is een eigendom-versus-leaseprobleem. Veel van de gegevens zijn al on-premises of worden on-premises gegenereerd. Het verplaatsen van gegevens naar de cloud is een probleem”, zegt hij in een reactie aan ZDNet.

Schwarz adviseert om je AI-systeem te bouwen waar je data staat. Is dat in de cloud, kies dan voor de cloud, maar staat je data on-premises, bouw je beter ook je AI-systeem daar.

Hyperscale AIRI

Pure Storage maakte daartoe vorig jaar al zijn AIRI-oplossing (AI Ready Infrastructure) beschikbaar in samenwerking met Nvidia. Het vult de line-up nu verder aan, zodat kan worden uitgebreid tot hyperscale systemen via InfiniBand- en Ethernet Fabric-interconnects.

De verschillende beschikbare configuraties zijn als volgt:

  • 2x Nvidia DGX-1 (2 PFlops) + 1x Pure FlashBlade (7x 17 TB Blades)
  • 4x Nvidia DGX-1 (4 PFlops) + 1x Pure FlashBlade (15x 17 TB Blades)
  • 2x Nvidia DGX 2 (4 PFlops) + 1x Pure FlashBlade (15x 17 TB Blades)
  • 9x Nvidia DGX-1 (9 PFlops) + 2x Pure FlashBlade (30x 17 TB Blades)
  • 3x Nvidia DGX-2 (6 PFlops) + 2x Pure FlashBlade (30x 17 TB Blades)

FlashStack for AI

Daarnaast lanceert Pure de FlashStack for AI, een hyperconverged systeem dat werd gebouwd in samenwerking met Cisco en, opnieuw, Nvidia. De oplossing combineert Cisco’s UCS C480 M5 ML-servers, met acht Nvidia Tesla V100-gpu’s, FlashBlade-opslag van Pure Storage en Cisco Nexus 100 Gb-switches.

Zowel AIRI als FlashStack for AI werken met Nvidia’s NGC-containerplatform, verschillende frameworks voor machine learning en Kubernetes.