F5 Networks lijft opensource webserver NGINX in

F5 Networks neemt voor 670 miljoen dollar NGINX over, het bedrijf achter de gelijknamige opensource webserver. De overname versterkt F5 op het gebied van multi-cloudimplementaties.

F5 en NGINX maken het nieuws bekend in een gezamenlijke verklaring. F5 wil het huidige aanbod van NGINX verbeteren met zijn beveiligingsoplossingen en zijn cloud-native technologie integreren met NGINX’s load-balancingtechnologie. Dit moet de time-to-market van  applicatieservices voor containerapplicaties versnellen. Bovendien zal NGINX kunnen profiteren van F5’s wereldwijde verkoopnetwerk en partnerecosysteem.

NetOps en DevOps

“Door F5’s applicatiebeveiligings- en serviceportfolio voor het verbeteren van prestaties, beschikbaarheid en beheer samen te brengen met NGINX’s oplossingen voor softwaretoepassingen en API-beheer, ongeëvenaarde geloofwaardigheid en merkherkenning in de DevOps-community en enorme opensource gebruikersbasis, overbruggen we de kloof tussen NetOps en DevOps met consistente applicatieservices in de multi-cloudomgeving van een onderneming”, zegt F5-CEO François Locoh-Donou.

Gus Robertson, CEO van NGINX, voegt daaraan toe dat F5 door de overname meer diepgang krijgt met oplossingen die zijn ontworpen voor DevOps. Bovendien zou NGINX volgens hem ruimschoots toegang krijgen tot tienduizenden nieuwe klanten en partners. De overname zou “de kracht van de opensource innovatie van NGINX toevoegen aan het ADC-leiderschap en ondernemingsbereik van F5.”

Merkbehoud

F5 wil blijven investeren in NGINX  en het merk behouden. De gedreven community van de opensource webserver zou een van de drijfveren van de overname zijn geweest. Het bedrijf verwacht dan ook dat de deal productintegraties met toonaangevende opensourceprojecten zal versnellen. Daarnaast zou het ook voordelen bieden in het verbeteren van technologiepartnerships met opensourceleveranciers.

De raad van bestuur van beide bedrijven heeft de overname inmiddels goedgekeurd. De deal wordt naar verwachting in het tweede kalenderkwartaal van 2019 afgerond. Robertson zal zich samen met NGINX-oprichters Igor Sysoev en Maxim Konovalov bij F5 voegen en NGINX blijven leiden. F5 zal de activiteiten van NGINX in San Francisco en andere locaties wereldwijd handhaven.