2min

Tags in dit artikel

,

3 april is het zover. De lancering van de iPad in Amerika. Mensen hebben massaal pre-orders geplaatst en Apple is al door de voorraad heen. Er zouden enkele honderdduizenden tablets besteld zijn, en mensen die vanaf heden de iPad bestellen krijgen deze pas over 2 weken, of later, in huis.

Er waren al langer indicaties dat de interesse in de iPad groot was en de voorverkoop goed van start was gegaan. Desondanks was ik vanmorgen toch verbaast te lezen dat de gehele voorraad op was en kon ik mezelf er niet van weerhouden om te denken dat Apple uit voorzorg gewoon een te kleine voorraad had. Dat de voorraad te klein was blijkt te kloppen, maar dat dit uit voorzorg is niet aangezien er honderdduizenden verkocht zijn.

Allereerst wil ik graag duidelijk maken dat ik de iPad niet wil afkraken, alhoewel ik daar geen problemen mee zou hebben. Toen ik vanmorgen het nieuws las vroeg ik me alleen af of ik iets gemist had. Heeft de iPad een of andere feature die bij mij onbekend is? Is het meer dan een boekenkast met de omvang van een netbook?

Als je thuis bent

Van mensen die geld hebben voor een iPad ga ik er vanuit dat ze thuis een computer hebben. Als je een computer in huis hebt wat is dan de meerwaarde van de iPad? En natuurlijk heeft de iPad wel een meerwaarde over een computer, maar wat als je hem vergelijkt met een netbook?

Als je onderweg bent

Oke, als je de hele dag thuis zit heb je inderdaad gelijk en is het je geld niet waard om een iPad aan te schaffen, maar wat als je heel vaak onderweg bent? Is de iPad dan een goed alternatief voor de netbook of een iPhone?

Om mijn blogpostje een beetje binnen de perken te houden heb ik maar even een opsomming gemaakt van de grootste plus- en minpunten.

Pluspunten:
– dunner
– lichter
– multi-touch
– snelheid, sneller dan de iPhone en een oude Core2Duo netbook
– prachtig design
– leest fijn en doet het goed als e-book
– Films kijken op de iPad > Films kijken op een netbook
– batterij gaat 15 tot 20 procent langer mee dan bij een netbook

Minpunten:
– flink duurder dan een netbook
– typen is minder comfortabel
– iPad heeft geen USB-poorten en dus kun je geen printer of videocamera aansluiten
– Geen camera / webcam
– geen ondersteuning browser-games (flash)
– opslagcapaciteit velen malen lager
– geen multitasking
– geen ‘first-party’ chat-applicatie

Oke, laat ik maar ophouden. Voor mij is het een absolute no-go. Stel ik kan een iPad kopen voor 300 euro, wie kan mij dan overtuigen om er een aan te schaffen? Laat je horen Apple-fanboys!