3min

Tags in dit artikel

Koffie is voor mij en veel andere hardwerkende mensen een eerste levensbehoefte. Vooral op maandagochtend helpt dit mij te voorkomen dat ik de rest van de dag met een afdruk van mijn toetsenbord op mijn voorhoofd rondloop. Vandaar dat ik vandaag op het idee kwam een koffie-gerelateerde gadget-blog te schrijven.

Het drinken van koffie brengt een breed scala aan problemen met zich mee. Vooral de mensen die gedwongen worden om ouderwets koffie te zetten met een koffiezetapparaat zoals bij ons op de redactie (schande) hebben het maar moeilijk.

Kom je ’s morgens te laat binnen staat er de helft van de tijd geen koffie op je te wachten, is er wel koffie gezet dan smaakt die naar zand (te veel gemalen koffie) of is het net thee (te weinig gemalen koffie). Dan maar zelf koffie zetten. In plaats van dat ze even een koffieautomaat aanschaffen mag je helemaal naar de keuken lopen om water te halen om vervolgens onderweg, half slaapwandelend, de halve inhoud over je vest heen te morsen.

Als het me dan uiteindelijk toch gelukt is om het water in het koffiezetapparaat te gieten is de gemalen koffie op. KUDT! Oke, nieuwe pak snelfilter-maling van Douwe Egberts openen dan maar. Weet niet of iemand hiermee bekend is maar die krengen zijn absoluut niet open te krijgen. Sta ik vervolgens met volle kracht, ongeveer gelijk aan halve kracht van een gemiddeld persoon, aan dat pak te trekken en.. je ziet het al aankomen. Het koffiepak scheurt met een oorverdovend geluid open en ik krijg de inhoud over me heen. Vooral in combinatie met een nat vest is dit een aanrader. Nadat ik weer een beetje bij zinnen ben gekomen en de filter, zonder problemen (applaus), in het koffiezetapparaat heb weten te stampen kan de koffie er eindelijk in en zet ik het apparaat aan. Gelukkig kan tijdens het wachten op de koffie tijd besparen door ondertussen een koffiemok af te wassen, met dank aan mijn collega stagiair die de vaatwasser nooit aanzet. Vervolgens plof ik neer op mijn luxe bureaustoel en kan ik even ontspannen genieten van het smakeloze geluid van het koffiezetapparaat.

Z’n 5 à 10 minuten later is de koffie al klaar, zucht. Eindelijk! Ik heb een koffiemok met daarin koffie voor mijn neus staan. Vervolgens komt mijn baas mijn koffie opdrinken en laat die meteen even subtiel doorschemeren dat ik nog geen werk afgeleverd heb. Ik dus keihard aan het werk, zoals we dat in Brabant zeggen, om mijn baas tevreden te houden.

Vergeet ik mijn koffie..

Maar! En nu komt het. De oplossing! Koude koffie is niet meer met de briljante Super-de-luxe 1337 Enhanced Pro Ultra-portable USB Cupwarmer HUB.


Dit apparaat zorgt er niet alleen voor dat je koffie warm blijft, maar is ook meteen een USB-hub met maar liefst 4 USB-poorten. USB 2.0 compatibiliteit, temperaturen van 40 tot 80 graden Celsius, aan-/uit schakelaar en 2 LED indicators maken dit tot de ultieme kantoor-gadget voor elke zelf-waarderende koffie-verslaafde. En ja, je kunt ook je thee warm houden. Kopje niet meegeleverd.


Ach, misschien zijn we gewoon allemaal aanstellers, om maar even voor mezelf te spreken. Nederlanders staan sowieso al bekend als een klagend volk. Pfff… koude koffie, stel je niet zo aan man. Misschien moeten we dit gewoon even vanuit een ander perspectief bekijken. Misschien terwijl je in je achterhoofd houdt dat we van apen afstammen? Ik bedoel.. zo smaakt koude koffie. Kopen!