2min

Tags in dit artikel

,

Inleiding

Vier jaar gelden bracht Electronic Arts de game Def Jam Vendetta uit. Dit was de eerste game waarin professioneel worstelen gecombineerd werd met hiphop. Deze combinatie werd voornamelijk gekozen omdat hiphop steeds hotter werd. Deze combo bleef natuurlijk een gok, maar verrassend genoeg werd het toch wel een redelijk succes. Electronic Arts besloot daarom ruim anderhalf jaar daarna een vervolg uit te brengen op deze game. Deze game, Def Jam: Fight for New York had echter wel een compleet andere opzet gekregen. Hiphop en worstelen stonden nog steeds centraal, maar niet meer in een ring zoals in het eerste deel het geval was. Het worstelen deed je vanaf dat moment in verschillende nachtclubs met een karakter dat je voor de verandering ook nog eens zelf kon creëren. Ook kreeg je de mogelijkheid zelf een vechtstijl te kiezen voor het karakter dat je creëerde. Ook deze game werd een aardig groot succes. Reden genoeg voor Electronic Arts om wederom een vervolg uit te brengen.

Dankzij EA Chicago, het team achter de veelgeprezen
EA Sports Fight Night-serie, en urban lifestyle grootmacht Def Jam Interactive komen de hiphopcultuur in deze game op unieke wijze samen. In deze game heeft men een compleet nieuwe verhaallijn geschreven. Deze verhaallijn voert je mee naar het leven van een hiphop grootmacht in opkomst. Je zet een platenlabel op en ontdekt nieuwe idolen en word zo een echte hiphop-ICON. Door de integratie van hiphop-muziek, – cultuur en –lifestyle in deze game, blijven EA Chicago en Def Jam Interactive hun grenzen verleggen. Door een hoop nieuwe unieke en innovatieve concepten veranderen zij de manier waarop vechtgames worden gespeeld.

Wij kregen van Electronic Arts de mogelijkheid deze game binnenstebuiten te keren. Wat wij van deze game vinden lees je op de volgende pagina’s.