Machine learning bekoort steeds meer klanten op AWS

Machine learning en big data-workloads worden steeds populairder, zo blijkt uit cijfers van AWS-partner 2nd Watch.

Machine learning en big data analytics zijn al jaren populaire termen in de B2B-wereld. De voordelen zijn duidelijk, maar dat wil niet zeggen dat ieder bedrijf er zomaar onmiddellijk mee aan de slag kan of wel. Cijfers van 2nd Watch, een partner van Amazon Web Services, toont nu aan dat ook de nieuwste cloudtechnologieën stilaan tractie krijgen.

Relevante diensten zoals Amazon Athena, Amazon Sagemaker en Amazon Glue zagen hun aantal gebruikers sterk toenemen. Gebaseerd op omzet was Athena de sterkste groeier, met een stijging van 68 procent tegenover vorig jaar. Sagemaker groeide met 21 procent, Glue met 16 procent. De cijfers zijn uitsluitend afkomstig van de reseller, en zijn dus niets meer dan een interessante indicatie over de staat van machine learning in de publieke cloud.

Kubernetes

Meer en meer bedrijven integreren machine learning in hun zakenmodel. De analyserende en voorspellende capaciteiten van de nieuwe technologie zorgen voor nieuwe inzichten, die met een goede strategie kunnen omgezet worden in toepasbare acties.

Ook het gebruik van container-orchestrator Kubernetes groeit volgens de cijfers. 2nd Watch voorspelt dat zowel Kubernetes als Sagemaker zullen boomen in 2019. De stijging van de populariteit van Kubernetes is niet verwonderlijk. Containers winnen steeds meer aan belang, aangezien de technologie een ongeziene flexibiliteit mogelijk maakt. Bovendien past ze goed in de devops-strategie die vandaag zo populair is.

Gerelateerd: Kubernetes: wat is het en waarom verovert het in snel tempo de wereld?