Nutanix wil grote rol spelen in hybride cloudstrategie met Nutanix Xi en Calm

Als het aan Nutanix ligt, staat het bedrijf centraal in de plannen rondom de hybride cloudstrategie van bedrijven. Nutanix lanceerde tijdens zijn .NEXT-conferentie namelijk de producten Nutanix Xi en Nutanix Calm. Die zijn er specifiek op gericht om een hybride omgeving in goede banen te leiden.

De twee producten zijn bij de rest van het Nutanix Enterprise Cloud OS gevoegd. Ze werken als een full software stack op on-premise diensten van IBM, Dell EMC, Lenovo, Cisco en HPE en clouddiensten als Amazon Web Services, Google Cloud Platform en Azure. Er is ook een SaaS-optie beschikbaar.

Sunil Potti, hoofd van de afdeling productontwikkeling, vertelde het volgende over de lancering van de nieuwe producten: “Multi-cloud IT-strategieën vereisen veel meer dan de eerste generatie hybride cloudarchitecturen vandaag de dag kunnen bieden en dwingen bedrijven verschillende IT-silo’s te managen.”

Nutanix maakt binnen Enterprise Cloud OS clouddiensten eenvoudig te gebruiken, door een naar eigen zeggen handige interface die voor alle cloudomgevingen geschikt is. Dit specifieke aanbod komt overigens voort uit de recente overname van Calm.io en gebruikt blauwdrukken die bedrijven helpen sneller cloudnetwerken op te zetten. Daar horen volgens Nutanix ook diverse herstelopties bij, om het zo veilig mogelijk te maken.

“Een infrastructurele strategie hanteren die zowel on-premise datacentra en publieke cloud beslaat, zonder rekening te houden met gedistribueerde omgevingen is niet langer acceptabel voor moderne bedrijven,” laat Eric Sheppard, onderzoeksdirecteur van bedrijfsopslag bij IDC weten. “Met zijn Enterprise Cloud OS biedt Nutanix wederom een overtuigende visie op bedrijfsinfrastructuur die past bij de behoeften van dit nieuwe multi-cloud tijdperk.”