Microsoft opent opleidingscentrum in Kontich

Microsoft België heeft een Learning Center in het ClubHouse in Kontich geopend. Het opleidingscentrum is volgens de softwarereus een mix van operationele workshops, inspirerende sessies en klastraining. 

In 2019 trapt het Learning Center af met het opleiden van 250 specialisten in Microsoft Dynamics 365, een verzameling cloudtoepassingen voor bedrijven.

“Het marktaandeel van Microsoft in zakelijke software voor klantenbeheer (CRM) en financieel beheer (ERP) wint aan belang. De vraag naar specialisten neemt dan ook toe bij de partners van Microsoft. Om die reden willen we 250 extra profielen opleiden tegen het einde van volgend jaar. Onze partners kunnen dan sneller de gegeerde experts aantrekken”, aldus Microsoft.

Milernas, VDAB en HumaniTi

Opleidingsbedrijf Milernas, dat zich richt op knelpuntberoepen in de brede technologiesector, zal het centrum leiden. In samenwerking met de VDAB gaat Milernas op zoek naar verschillende talenten in specifieke doelgroepen en consultants van HumaniTi zorgen voor inhoudelijke invulling van de lessen.

Minister van Werk, Economie, Innovatie en Sport Philippe Muyters opende dinsdag 18 december officieel het opleidingscentrum. Initiatieven die mensen helpen positief te kijken naar een toekomst waar digitale transformatie een feit is, krijgen zijn waardering: “Het aantal vacatures stijgt in Vlaanderen. Daarom focussen we op opleidingen op de werkplek voor studenten én werkzoekenden. Even belangrijk is meer matching op competenties en het besef dat we die competenties levenslang moeten blijven aanscherpen.”

Noodzaak bijscholing

Ruim 67 procent van de Belgen is ervan overtuigd dat banen zonder bijscholing in een digitale toekomst moeilijk bereikbaar worden. Dit bleek uit een onderzoek van DirectResearch onder 1.020 respondenten. Salesforce sprak hierover tijdens de World Tour in Amsterdam. Bedrijven zouden volgens het bedrijf meer toegang tot scholing moeten geven. Zeker gezien 30 procent van de ondervraagden uit het onderzoek nu al zeggen te maken hebben met een achterstand in technische kennis en kunde.

Gerelateerd:  Gezocht: ICT-talent én talent in ICT