Windows Server 2019 is vanaf nu algemeen beschikbaar

Microsoft maakt Windows Server 2019 algemeen beschikbaar. De nieuwe versie van het besturingssysteem is sinds maart in preview en werd officieel aangekondigd op Ignite eind vorige maand.

Windows Server 2019 biedt nieuwe mogelijkheden voor hybride cloudomgevingen, waaronder een vernieuwd Windows Admin Center, om klanten te ondersteunen bij hun omschakeling naar de cloud. Daarnaast werd de security opgekrikt met onder meer afgeschermde virtual machines, Windows Defender Advanced Threat Protection en Defender Exploit Guard.

Microsoft heeft verder containerimages verkleind om de prestaties te verbeteren. De Server Core-containers zijn nog een derde van hun originele grootte. De app-compatibiliteit is verbeterd en ondersteuning voor Kubernetes en Linux-containers op Windows werd toegevoegd.

Tot slot werden een hele reeks vernieuwingen doorgevoerd voor de ondersteuning van hypergeconvergeerde infrastructuur. Een volledig overzicht van alle nieuwigheden vind je in dit document van Microsoft.

Beschikbaarheid

Windows Server 2019 word via verschillende kanalen aangeboden. De download is onmiddellijk beschikbaar via het Volume Licensing Service Center (VLSC) of de Azure Marketplace. Later deze maand wordt de software ook toegevoegd aan Visual Studio Subscription (voorheen MSDN) en Microsoft Partner Network.

Via het Evaluation Center is ten slotte ook een evaluatieversie van Windows Server 2019 beschikbaar.