2min

Disney is niet alleen een mediagigant, maar ook een bedrijf dat actief werkt met netwerkproviders om het internet een toegankelijkere en veiligere omgeving voor kinderen te maken. Onderdeel daarvan is Circle with Disney, wat neerkomt op voorgeprogrammeerd ouderlijk toezicht. Die functionaliteit komt naar Netgear-apparaten.

Netgear meldt vandaag dat het de Nighthawk en Orbi-routers voortaan standaard voorziet van de Circle with Disney-software. Die software was tot nu toe enkel beschikbaar bij een los aan te schaffen apparaat, dat vervolgens aan een router gekoppeld kon worden. Nu komt de software echter ook naar losse routers.

Slim ouderlijk toezicht

Netgear brengt de functie naar “een select aantal” Nighthawk-routers en de bedoeling is dat de software binnenkort via een firmware-update naar de Orbi gebracht wordt. Toegang tot een deel van de Circle-functies is gratis, maar de meesten kosten maandelijks een bepaald bedrag.

Onder meer de toegangsfilter, advertentieblokkade en het geheel pauzeren van internettoegang is gratis te gebruiken. Maar functies als app-specifieke tijdlimieten, bedtijd en stemcontrole via Alexa kosten 5 dollar per maand. Op die manier hoopt Circle het ontbreken van inkomsten uit de verkopen van extra hardware te compenseren.

Goed voor het gezin

Volgens Lance Charlish, CEO van Circle Media Labs, is de filter goed voor het gezin. “Het geeft ongelofelijk veel voldoening dat Circle al zoveel families kan helpen. We zien ook dat hoe eerder ouders grenzen kunnen stellen en bepaald online gedrag kunnen belonen, het beter is voor het gezin. Samen met een van de meest vertrouwde routermerken werken om onze technologie via hun producten aan te kunnen bieden is fantastisch, want zo wordt Circle toegankelijk voor nog veel meer families.”

Ook SVP David J. Henry van de afdeling Home Networking bij Netgear lat weten blij te zijn met de samenwerking, vooral omdat het past bij het bieden van de best mogelijke internettoegang. “We zijn erg blij om veilige en leuke ervaringen naar kinderen van alle leeftijden te mogen brengen, door samen te werken met Circle with Disney om het veilig beheren van online activiteit binnen onze Orbi en Nighthawk-producten mogelijk te maken. We kijken ernaar uit om Circle with Disney naar meer Netgear-producten te brengen.”