2min

The Linux Foundation kondigt de introductie van het Acumos Project aan. Hiermee moet ondersteuning geboden worden bij het bouwen, delen en inzetten van kunstmatige intelligentie (AI)-apps. Het nieuw project zal dienen als een framework, platform en een marktplaats voor bedrijven.

Jim Zemlin, executive director van The Linux Foundation, zegt over het Acumos Project dat een open en verbonden AI-platform samenwerking bevordert terwijl ontwikkelaars en bedrijven op zoek zijn naar de toekomst van AI. Omdat het platform open-source is, kan het door iedereen die geïnteresseerd is in AI en machine learning gebruikt worden, legt Zemlin uit.

Toepassing en ondersteuning

Acumos Project zal naar wens aan te passen zijn om aan specifieke behoeftes te kunnen voldoen. The Linux Foundation verwacht daarom belangstelling van organisaties die zich met verschillende producten bezighouden. Zemlin noemt autonome voertuigen, drones, content curation en analytics als voorbeelden, al zijn er nog meer bedrijven die er nut uit kunnen halen.

Er wordt nog gewerkt aan een governance model voor Acumos, dat zich aanvankelijk zal richten op applicatie-ontwikkeling en microservices. Onder meer code van AT&T en Tech Mahindra, een bedrijf gespecialiseerd in digitale transformatie, consulting en business re-engineering, ondersteunen het project. The Linux Foundation nodigt andere uit om ook hun steentje bij te dragen aan Acumos.

Streven

Met het platform kunnen ontwikkelaars AI- en machine learning-apps bewerken, integreren, samenstellen, trainen en implementeren. Via de marktplaats krijgen bedrijven toegang tot applicaties. Het streven is om een een industrie standaard voor AI-apps en herbruikbare modellen te ontwikkelen.

AT&T geeft in een reactie aan dat AI een onmisbare tool is voor zijn eigen groei. De huidige staat van de AI-omgeving is volgens AT& verdeeld, waardoor er een significante barrière is voor adoptie. Acumos zal zich volgens het telecomconcern richten op innovatie en het inzetten van AI-applicaties, en die apps uiteindelijk beschikbaar maken voor iedereen.