LG vervangt 4K-monitor in Apple Store door groter model

De enige 4K-monitor die Apple rechtstreeks levert in zijn Apple Store wordt sinds enkele jaren door LG geleverd. Onaangekondigd vernieuwt LG deze monitor van een 21,5 inchmodel naar 23,7 inch. De nieuwe LG UltraFine 4K heeft nu ook Thunderbolt 3 aan boord.

Vandaag kan je in de Apple Store twee monitoren bestellen: een 5K-model (27-inch, 1.399 euro) en een 4K-model (23,7-inch, 749 euro). De 5K-monitor blijft onveranderd, maar de LG UltraFine 4K heeft een upgrade gekregen in schermgrootte. Het oude model had een schermdiagonaal van 21,5 inch. De prijs is identiek gebleven.

De grootste vernieuwing is dat LG Thunderbolt 3-ondersteuning heeft toegevoegd aan het nieuwste model. Er zijn nu vijf USB-C-aansluitingen achteraan, waarvan twee Thunderbolt 3-compatibel zijn. In de doos zit nu zowel een Thunderbolt 3-kabel als een klassieke USB-C USB 3.1-kabel. Een MacBook of andere Thunderbolt 3-laptop kan nu genieten van 85 watt voeding om sneller op te laden. Via USB-C laden wordt de output beperkt tot 60 watt.

5K-alternatief

De nieuwe LG UltraFine 4K-monitor krijgt een iets lagere schermresolutie vergeleken met het oude 21,5 inchmodel: 3.840 x 2.160 pixels in plaats van 4.096 x 2.304 pixels. De schermhelderheid bedraagt nu maximaal 500 cd/m² en garandeert kleurdekking binnen DCI-P3. De monitor heeft geen HDR-certificering, iets wat de MacBook-reeks vandaag nog niet ondersteunt.

Het valt af te wachten hoelang de LG UltraFine 5K-monitor nog beschikbaar is in de Apple Store. Het model wordt niet langer in de VS verkocht en Apple werkt aan een eigen 31,6 inchmodel met een 6K-schermresolutie. Bij ons wordt de 5K-monitor van LG nog wel aangeboden en is op voorraad.

Gerelateerd: Thunderbolt 3, USB-C en monitors: wat zijn de valkuilen?