Microsoft lanceert File Restore voor SharePoint en Teams

Microsoft is gestart met de uitrol van File Restore voor SharePoint en Teams. Hiermee kunnen Office 365 admins elk bestand of map herstellen dat de afgelopen 30 dagen werd verwijderd. De functie werd eerder al aangekondigd op Microsoft Ignite eind vorig jaar.

In een blog laat Microsoft weten dat File Restore beschikbaar is voor SharePoint document libraries. Hiermee worden gedeelde bestanden beveiligd binnen SharePoint, Outlook groups, Teams en Yammer groups binnen geconnecteerde Office 365-groepen.

De herstelprocedure is identiek aan die van OneDrive for Business. Bestanden die via Microsoft Teams worden gedeeld, gebruiken de SharePoint Document libraries. Hierdoor moeten IT-admins geen aparte storage containers beheren.

Activeren

Om toegang te krijgen tot deze nieuwe functie, moeten Office 365-admins eerst in het instellingenmenu duiken. Klik op het tandwielicoon in SharePoint, kies Restore this library en kies daarna de uiterste tijd dat een back-up beschikbaar blijft na het verwijderen van de data.

Files Restore wordt vandaag uitgerold naar Targeted Release-organisaties. Microsoft verwacht dat iedere Office 365-klant tegen het einde van de maand gebruik kan maken van de nieuwe functionaliteit.

Gerelateerd: Microsoft integreert Yammer in Teams