Nieuwe macOS-update verhoogt schermhelderheid MacBook Air

Een nieuwe software update voor macOS geeft de recente gelanceerde MacBook Air een verhoogde schermhelderheid. Apple heeft de technische specificaties van het toestel ondertussen ook aangepast met een nieuwe schermhelderheid van maximaal 400 nits.

Op Reddit verscheen na de lancering van de update als snel een topic over de schermhelderheid van de nieuwe MacBook Air. De standaard helderheid stond tot op vandaag op 300 nits, wat vandaag behoorlijk laag is vergeleken met de concurrentie. Nu brengt Apple daar verandering in met een software update.

Opvallend is de stilte rond deze verandering van de kant van Apple. De macOS 10.14.4-update is al beschikbaar sinds 25 maart en de specificaties werden stiekem aangepast van 300 nits naar 400 nits op de officiële website van Apple. De hogere schermhelderheid heeft potentieel wel een impact op de batterijprestaties wanneer je die maximaal zet.

Waarom Apple deze hoge schermhelderheid niet direct bij de lancering kon realiseren, blijft een vraagteken. Mogelijk wilde het de batterijduur maximaliseren tijdens de initiële presentatie. Oftewel was de hardware tijdens de lancering klaar maar was er nog werk aan de firmware. In elk geval krijgen huidige MacBook Air-eigenaars een verhoging in schermhelderheid gepresenteerd met de update. Nieuwe bestellingen hanteren voortaan de maximale helderheid van 400 nits zoals op de specificatielijst.

Gerelateerd: Apple moderniseert MacBook Air met nieuw ontwerp en Retina-scherm