Capgemini omarmt low-codespecialist OutSystems

Consultancybureau Capgemini heeft een samenwerking getekend met low-code app-platform OutSystems. Capgemini verwacht dat het hiermee het ontwikkeltraject van apps zes tot acht keer kan versnellen.

De samenwerking is volgens Capgemini nodig omdat projecten van klanten steeds sneller moeten worden afgewerkt. Het klantportfolio groeit verder ook sterk, wat low-code essentieel maakt om deadlines te halen. OutSystems kan dankzij deze samenwerking zijn voetafdruk in België verder vergroten.

Jan Vermeulen, Director Application Development bij Capgemini, over de samenwerking: “We zien in de markt dat IT moeite heeft om aan de vraag van digitale transformatie te voldoen. Waar ze vroeger te duur waren, zien we nu vooral een bezorgheid rond de snelheid waarmee IT digitale oplossingen kan leveren die differentiëren.”

Tekort aan IT-talent

Met de inzet van OutSystems wil Capgemini zijn snelheid verhogen zonder aan de kwaliteit te komen. Door gebruik te maken van low-code kunnen ze het tekort aan IT-talent deels compenseren en meer projecten voltooien dan voorheen.

 

Door gebruik te maken van low-code kunnen ze het tekort aan IT-talent deels compenseren

 

Vermeulen: “Ik ben daarom ook erg blij om een partnership te sluiten met OutSystems op het gebied van low-code. Wij zijn door hun inzet in staat om projecten bij klanten te starten waar voorheen geen resources voor vrij gemaakt werden. Dat zien we nu al bij één van onze klanten, een grote retailer in de Benelux. Daar duren projecten weken in plaats van maanden en is de kwaliteit van de applicaties die we leveren onverminderd hoog.”

Onderzoekslab

Michel Van Cotthem, Country Lead Belux bij OutSystems: “Capgemini staat in de markt bekend om de kwalitatieve vaardigheden en heeft een uitstekend track record voor het opleveren van complexe trajecten gaande van applicatiemodernisatie tot digitale transformatie. In dit domein zien we zeer veel initiatieven waar OutSystems een mooie bijdrage kan leveren.”

“Capgemini investeert bovendien veel in mensen die graag aan de slag willen met nieuwe technologie. Dat past goed bij onze filosofie waarin organisaties technologie omarmen om meer te doen in minder tijd.”

Eind vorig jaar heeft OutSystems een eigen onderzoekslab opgericht om met AI en machine learning het maken van applicaties van hoge kwaliteit flink te versnellen. Het lab is een uitbreiding van al eerder gestarte onderzoeksprojecten op deze gebieden.

Perform AI

Dit past allemaal mooi in het nieuwe productportfolio van Capgemini onder de noemer ‘Perform AI’. Het biedt een complete reeks oplossingen om artificiële intelligentie in organisaties te integreren. Volgens onderzoek van de IT-dienstverlener leiden misvattingen en zorgen bij ondernemingen tot een vertroebeld beeld op de risico’s en mogelijkheden van AI.

Met het nieuwe portfolio biedt Capgemini naar eigen zeggen een antwoord op de kritieke AI-uitdagingen waar bedrijven tegenaan lopen. Het moet ten eerste helpen om AI op schaal toe te passen, voorbij de fase van proof-of-concept of losstaande implementaties.

Gerelateerd: Capgemini lanceert portfolio met AI-oplossingen voor bedrijven